Uniós nyomdaipar: tízszeresére nőtt a kínai import

Kategória: Aktuális.

Közel másfél évtized alatt tízszeresére ugrott a Kínából az Unióba irányuló nyomdaipari import, ezért az Európai Bizottság idén elfogadott ágazati akciótervében többek között a kínai áruk alaposabb ellenőrzését is előirányozza. A magyar nyomdák a kínaitól eltérő szegmensekben hódítanak: az IPG Hungary például Hollandiában és Németországban most nyitotta meg képviseleteit.
Olvass tovább

Új magyarországi és ausztriai vezető a UPS-nél

Kategória: Aktuális.

Karrier Nando Cesarone-t nevezték ki a magyarországi és ausztriai UPS új country managerének. A 37 éves vezető a UPS csomagszállítás stratégiai fejlesztéséért és az általános menedzsment feladatokért lesz felelős a két országban. Az új country manager Günter Sobczakot váltja, aki az európai régió minőségügyi menedzsereként Németországban dolgozik tovább.
Olvass tovább

Amerikában erősíti jelenlétét az Aldi

Kategória: Aktuális.

Az amerikai gazdasági válságot és a tengerentúli vetélytársak gyengülő helyzetét kihasználva az Egyesült Államokban kívánja erősíteni jelenlétét az Aldi német diszkont üzletlánc - írta a The Wall Street Journal. Az Aldi olyan olcsó, hogy az amerikai Wal-Martnak két évvel ezelőtt be kellett zárni üzleteit Németországban, ahol a vásárlók drágának találták a tengerentúli diszkontlánc áruit.
Olvass tovább

Bizonytalan a recesszió vége

Kategória: Kutatás.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja egyelőre teljesen bizonytalan. 2009-ben az EU-ban a GDP közel 2%-os, ezen belül Németországban és részben emiatt Magyarországon ennél kissé nagyobb visszaesése valószínű. Pillanatnyilag a 2009 végén kezdődő javulás látszik a legvalószínűbbnek, de ennél kedvezőbb és rosszabb helyzet is bekövetkezhet.
Olvass tovább

A szépség nagydíja 2008

Kategória: Aktuális.

Az idén 10. születésnapját ünneplő JOY magazin október 14-én, a Gundel Étteremben tartotta Prix de Beauté – A szépség nagydíja exkluzív díjátadó gáláját. A „Szépség nagydíja” egy magas presztízsű díjátadó gála, melynek keretében a JOY magazin az év legjobb kozmetikai termékeit díjazza különböző kategóriákban. Az esemény és a díj ötlete a Marquard Mediától származik, Németországban, Lengyelországban és Magyarországon is évek óta nagy sikerrel futó rendezvény.
Olvass tovább

Még nem érvényesült az elővigyázatosság

Kategória: Kutatás.

A GfK Hungária és a Corvinus Egyetem közös Komplex Fogyasztói Bizalom Indexe az idei harmadik negyedévben közel változatlan maradt az előző időszakhoz képest. A fogyasztói várakozások romlottak, ám a vásárlási hajlandóság indexe – a például az évezred elején Németországban látott válságtól eltérően – mintegy 15 ponttal javult a július-szeptemberi időszakban.
Olvass tovább