Kik és hogyan menedzselik a kultúrát?

Kategória: Aktuális.

dr. Baán László által igazgatott Szépművészeti Múzeum 2007-ben bekerült a világ ötven leglátogatottabb intézménye közé, az ugyanitt rendezett Van Gogh - kiállítás kategóriájában a világ negyedik legnépszerűbb tárlata volt. Idén Európa kulturális fővárosaként debütáltunk a világ előtt, bemutatva országunk színes kultúráját, több száz előadással, rendezvénnyel várjuk a turistákat.
Olvass tovább

Andy Warhol 3D-ben

Kategória: Aktuális.

Csupán egy hétig látható, exkluzív tárlattal várja az érdeklődőket a POP-ART hercegeként is ismert Andy Warhol életművének legismertebb darabjait felvonultatva a budapesti Szépművészeti Múzeum. A kiállítás különlegességét az egyes képek 3D-ben megjelenített változatai adják, amelyeket speciális szemüveggel lehet majd megtekinteni a Samsung által gyártott, a világ legvékonyabb televíziójaként jegyzett LED 9000 3D Limited Edition készülékeken.
Olvass tovább

Keith Haring microsite

Kategória: Aktuális.

A Ludwig Múzeum Keith Haring kiállításának múzeumi foglalkozásaira ingyenes buszjáratot biztosított a Raiffeisen Bank az ország általános, középiskolai diákjai és egyetemi hallgatói részére 2008. szeptember 2. és november 16. között. A kiállításra a Neo Interactive által létrehozott oldalon jelentkezhettek az érdeklődők.
Olvass tovább

3D múzeumi séta

Kategória: Aktuális.

Egy alkalmazás segítségével képzeletbeli, virtuális térben is megismerkedhetünk a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeinek válogatott műalkotásaival. A 3D múzeumi séta A Microsoft, az Arcus Interactive Group és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében valósult meg. A múzeum weboldaláról elérhető alkalmazás technológiai hátterét a Microsoft által frissen bemutatott Silverlight technológia adja.
Olvass tovább