A ”mindenható” televízió és a gyermekek kapcsolata

Kategória: Aktuális.

A témával foglalkozó szakemberek mindegyike egyetért azzal, hogy mára a gyermekkori nevelés és fejlődés egyik eszközévé vált a televízió. Már a 60-as években felismerték a "csodadoboz" személyiség formáló hatásait és azóta is sűrűn áll viták középpontjában a gyermekek és a televízió kapcsolata. Most az egyik gyerekcsatorna hadat üzent az erőszaknak és új koncepció alapján alakította ki műsorstruktúráját: érték és szórakoztatás.
Olvass tovább

Magyarország legjobb rendezvénye

Kategória: Aktuális.

A Well-PRess Kiadó Kft. által üzemeltetett vendegvaro.hu portál a Fesztivál Szövetség támogatásával Vendégváró.hu Közönség Nagydíja néven online szavazással egybekötött versenyt hirdet, melyben Magyarország legjobb rendezvényét keressük!  Itt a kis és nagy rendezvény ugyanakkora eséllyel indul Most az számít, hogy az internetezők mit gondolnak.
Olvass tovább

WEBCsillag is születik az RTL Klubnál

Kategória: Aktuális.

A Csillag születik műsorral párhuzamosan az internetes közösségnek írt ki videoversenyt az RTL Klub. Bárki feltöltheti vidóját, amelynek címe, azaz témája: "Most!" A pályázaton indulhatnak bármilyen technikával rögzített filmek alkotói: animáció, kézzel rajzolt álló- vagy mozgókép, fotómontázs, újraszinkronizálás, riportfilm vagy akár narrált fotó is feltölthető.
Olvass tovább

Induló mobilTV

Kategória: Aktuális.

Rengeteg kísérlet után ismét beindította az Antenna Hungária (AH) a mobillal fogható DVB-H tévéadást. A mobilszolgáltatókkal tárgyal a cég, de egyelőre nélkülük indult el a műsorszórás. A Nokia pedig piacra dobta az N96 mobilt, amivel tévézni is lehet. Most három adótoronyból sugároznak jelet Budapesten, sokkal nagyobb teljesítménnyel, mint a korábbi kísérletek során.
Olvass tovább

Az MTV első magyar HD filmsorozata

Kategória: Aktuális.

Szeptembertől új magyar sorozat indul az m1-en. A Presszó 10 történetét kortárs írók és fiatal forgatókönyvírók jegyzik. A Magyar Televízió első HD technikával készült alkotásának most fejezték be a forgatását. Sas Tamás első moziját, a Presszót 10 évvel ezelőtt, 1998 szeptemberében mutatták be. A magyar televíziózás első HD-minőségű sorozata a Szeress Most! volt.
Olvass tovább

Márkarangsor a Financial Timesban

Kategória: Aktuális.

A Financial Timesban közölt 2008-as márka-világranglistát a Google vezeti a General Electric és a Microsoft előtt. A Coca-Cola negyedik, az Apple hetedik, a Disney pedig például huszonharmadik a "Brandz Top 100 Most Powerful Brands" rangsorban, amely összeállításakor a márkák iránti attitűd mellett azt is figyelembe vették, hogy a fogyasztók márkák iránti vonzalma mennyiben járul hozzá a márkatulajdonos üzleti bevételeihez. A dobogón nincs változás tavalyhoz képest, amikor a Google az élre állt.
Olvass tovább