Egyesül a British Airways és az Iberia

Kategória: Aktuális.

Előzetes megállapodásra jutott az egyesülésről a British Airways és a spanyol Iberia légitársaság. Mindkét vállalat a oneworld globális légi szövetség tagja a Malévval együtt. Mindkét cég nagy bajban van, a válság legjobban a British Airwayst sújtotta, mivel szinte teljesen eltűntek az üzleti utazók. Az első öt év után évente 400 millió euró szinergiahozadéka lehet az egyesülésnek, már ha az ügyletet az EU is engedélyezi majd.
Olvass tovább

Módosítják a Magyar Turizmus Zrt. marketing- és üzleti tervét

Kategória: Aktuális.

2009. április 29-én ülésezett a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatósága, majd május 5-én a Zrt. Felügyelő Bizottsága. Mindkét testület elfogadta az MT Zrt. 2008. évi és 2009. I. negyedévi tevékenységéről szóló beszámolót. A MT Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a válság turizmusra gyakorolt hatásait és a rugalmas alkalmazkodás jegyében kezdeményezte korábban jóváhagyott  marketingtervének és üzleti tervének a módosítását, a válság hatásainak ellensúlyozása érdekében.
Olvass tovább

Kulturált italfogyasztás

Kategória: Aktuális.

Együttműködési szerződést írtak alá a Pannon Bormíves Céh Egyesület és a Pálinka Céh Egyesület képviselői. Mindkét nonprofit szervezet nagy erőkkel fáradozik azon, hogy a minőségi magyar borok és pálinkák visszanyerjék méltó helyüket a kulturált italfogyasztók körében határainkon innen és túl. Ez az együttműködés mindenek előtt törekvéseik megerősítését, munkájuk összehangolását szolgálja.
Olvass tovább

Hamis műszakicikk tájékoztatás

Kategória: Aktuális.

A fogyasztók megtévesztése miatt összesen 55 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két műszakicikk kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásra. Az Elektro Computer 50 millió, az Euronics egy korábbi GVH határozat módosítása után 5 millió forint bírságot kapott. Mindkét vállalkozás hamis tájékoztatást adott fogyasztóinak az általuk elérhető árkedvezmények mértékéről.
Olvass tovább