Magyar női vezető a McDonald’s nemzetközi díjazottai között

Kategória: Aktuális.

Sáfár Anikó, a McDonald's National Operation Managere az első magyar női vezető, aki elnyerte a vállalat Women’s Leadership Award díját. A Washingtonban rendezett díjátadón azokat a hölgyeket ismerte el a gyorsétterem-lánc, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak munkájukban, elkötelezettségükkel irányt mutatnak, és nő kollégáik fejlődését és karrierjét segítik előmozdítani a vállalat rendszerén belül.
Olvass tovább

Dudás Csilla a McDonald’s kommunikációs menedzsere

Kategória: Aktuális.

Karrier 2009. júniustól Dudás Csilla tölti be a McDonald's Magyarország kommunikációs menedzseri pozícióját. Munkakörében a McDonald's teljes körű PR tevékenységéért, valamint külső kommunikációjáért felel. A PR végzettségű szakember 7 éve dolgozik az élelmiszeriparban, a vállalathoz a FrieslandCampinától érkezett, ahol kommunikációs vezetői pozíciót töltött be.
Olvass tovább

Diákdömping a McDonald’s-nál

Kategória: Aktuális.

OnBrand Idén is tízszeres a túljelentkezés a hazai McDonald'sokban a nyári diákmunkákra. A helyek pár nap alatt beteltek, az iskolaszövetkezeteken keresztül nyár közepéig 3500 fő jelentkezett idénymunkára a gyorsétterem-hálózathoz. 2009-ben jól érezhetően felértékelődött a gyorséttermi munka presztízse.
Olvass tovább

Kisvárosokban is a McDonald’s

Kategória: Aktuális.

Az itthon huszadik születésnapját ünneplő McDonald’s az év első 8 hónapjában 53 millió vendéget szolgált ki, és 13 százalékos forgalomnövekedést ért el. A gyorséttermi szektor piacvezetője tovább erősít: idén még 4 új étterem nyitását tervezi és ezzel összesen 2,5 milliárd forintot költ a hazai bővülésre. A vállalat 2008-ban új fejezetett nyitott hálózatfejlesztési politikájának történetében is.
Olvass tovább

43 forintos Big Mac

Kategória: Aktuális.

Reggel 10 órától gyülekeztek a Régiposta utcában azok, akik harapni szerettek volna a 20 évvel ezelőtti áron kínált Big Mac szendvicsből. Az első magyarországi McDonald’s étterem 1988-as nyitásának évfordulóját ugyanis 11-től 13 óráig retro ebédszünettel ünnepelte a cég. A 43 forintos ár kellően vonzónak bizonyult, hiszen a délelőtt folyamán már a Váci utcán kígyózó sorok várták az étterem ünnepélyes újranyitását. A két órás születésnapi akció alatt az étterem csapata új rekordot állított fel a gyorsétterem-lánc életében: 50 munkatárs 1590 vendéget szolgált ki 2959 Big Mac szendviccsel.
Olvass tovább

40 éves a világ legismertebb szendvicse

Kategória: Aktuális.

Egy pennsylvaniai McDonald's tulajdonosa mutatta be 1967-ben a Big Macet. Egy évvel később már az összes amerikai étteremben lehetett kapni. Ma csak az Egyesült Államokban 550 milliót adnak el belőle évente. A Big Mac gazdasági mérőszám is, az Economist az emeletes szendvics helyi átlagárát teszi meg az áru- és szolgáltatásárak összehasonlító kosarának, mivel ebben a termékben mindenhol ugyanazok az összetevők vannak.
Olvass tovább

Korlátozzák a gyerekeknek szóló reklámokat.

Kategória: Aktuális.

Az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszergyártói és gyorsétteremláncai, köztük a Coca-Cola, a PepsiCo, a McDonald's, a Kraft Foods, a Mars, az Unilever és a Cadbury Adams, úgy döntöttek, korlátozzák vagy akár meg is szüntetik a 12 éven aluli gyermekeknek az egészségtelen ételek reklámozását. A Kellogg, a General Mills és a Kraft Foods cégek megegyeztek, hogy nem reklámoznak gyerekeknek olyan gabonapelyheket, amelyekben 12 grammnál nagyobb a cukortartalom - írja a MarketWatchra hivatkozva az index.hu.
Olvass tovább