Idén is elindul a Hősképző

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Magyar Vöröskereszt idén is elindította Hősképző kampányát, amelynek keretében november végéig a szervezet munkatársai és önkéntesei országszerte az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket. Idén az elsősegélynyújtók járványügyi biztonsága áll a kampány középpontjában.
Olvass tovább

Közösségi kiállítással nyit újra a Magyar Vöröskereszt kávézója

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Két éve nyitotta meg a Magyar Vöröskereszt az Empathy Cafe&Bistro speciality kávézót és közösségi teret Budapest szívében, ahol a vendégek fogyasztásukkal a szervezet munkáját támogatják. A járvány kezdetén a kávézó közösségi aktivitásai átköltöztek a digitális térbe, így az empátia fogalma köré szerveződő kiállítás is. A karanténhelyzet utáni újranyitást és a kávézó második születésnapját az Empathy Cafe & Bistro most a nagysikerű online közösségi kiállítás offline változatával ünnepli, az elkészült képeket a nagyközönség élőben is láthatja augusztus 10-től egészen szeptember 30-ig a kávézóban.
Olvass tovább

Szezon végéig lesz Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat a strandokon

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát a 14. Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat keretében. A programban idén több mint 320 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 12 Balaton-parti település 19 strandján augusztus 23-ig, minden nap 10 és 18 óra között.
Olvass tovább

“Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” nyári véradókampány

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért! felhívással közös kampányt indít. Célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a véradás fontosságára. A járványhelyzet enyhülésével fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is, valamint közeledik a szabadságolások időszaka, az oktatási szünet, amikor mindig kevesebb a véradás. Ezért most duplán szükség van az emberek önzetlen adományára a vérkészlet folyamatos feltöltéséhez, a betegek maradéktalan ellátásához.
Olvass tovább

Közel húszezer ember életén segítettek a fiatal véradók

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Magyar Vöröskereszt két év után tavaly ősszel indította újra a főiskolásokat és egyetemistákat megszólító véradókampányát, amely a tanév végével zárult. Hét hónap alatt összesen 6377 hallgató adott vért, 102 véradócsapat alakult. Mivel egy véradással akár három ember életét mentheti meg, így a fiatalok közvetve közel húszezer emberen segítettek. A legeredményesebb véradó csapat a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata lett. A Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere, az Országos Vérellátó Szolgálat hangsúlyozza, hogy a járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, főként a sürgősségi ellátáshoz. A véradás nem szüntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért a két szervezet minden lépést
Olvass tovább

Coca-Cola HBC adomány a Magyar Vöröskeresztnek

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Coca-Cola a koronavírus alatt több módon is támogatja a Magyar Vöröskeresztet. Együttműködésünk keretében a pénzbeli adomány és a kommunikációs segítség mellett most jelentős logisztikai támogatást is nyújtanak, ezzel nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a nélkülözők számára az ország bármely pontjára eljuttathassunk adományokat.
Olvass tovább