210 ezer palack Actimelt adományozott idős rászorulóknak a Danone

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Összesen 210 ezer palack Actimelből álló adomány gyűlt össze az Actimel és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös 2020 év végi és 2021 év eleji, “Együtt erősebben” kampányaiban. A felajánlással ezúttal a járványidőszakban különösen veszélyeztetett idősebb korosztály immunrendszerének erősítését támogatták.
Olvass tovább

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületet is támogatja a CIB Bank anyavállalata

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Harmincezerrel több rászoruló embernek segíthet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak köszönhetően, hogy közösen a Szlovén Élelmiszerbankkal sikerrel pályázott támogatásért az Intesa Sanpaolo Csoport – a CIB Bank anyavállalata – jótékonysági alapjánál. A két szervezet a támogatást egy 80 ezer eurós költségvetésű projektben használhatja fel, amelyet az Olasz Élelmiszerbank koordinál majd, és amelynek keretében egy új élelmiszergyűjtő központ is létesül Magyarországon.
Olvass tovább

Már online is adományozhatunk tartós élelmiszert a Tescónál

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A rendkívüli körülmények ellenére sem marad el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára szervezett hagyományos karácsonyi tartós élelmiszer-gyűjtés a Tescókban, hiszen az adományokra nagyobb szükség van, mint valaha. A vásárlók és a munkatársak biztonságának védelme érdekében azonban a szokásos, 3 napos hétvégi áruházi jótékonysági akció mellett idén először online is lehet élelmiszert adományozni, illetve az áruházakban két héten át lehet leadni az adományokat.
Olvass tovább

A brit nagykövet is csatlakozott a Tesco rendkívüli adománygyűjtéséhez

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Már közel 15 000 kg élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által indított rendkívüli nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányban. Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket segítse élelmiszer-adományokkal. A kezdeményezéshez Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott, aki a Bécsi úti Tesco hipermarketben adományozott élelmiszert.
Olvass tovább