LTE-hálózat 200 km/órás sebességnél

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Ericsson és a Bombardier közös szimulációs tesztsorozatot hajtott végre az LTE-hálózatok vasúti alkalmazására 200 km/óra sebességig. Összesen 11 tesztet végeztek el laboratóriumi körülmények között, hogy megállapítsák, megfelelőek-e az LTE-hálózatok a kommunikációalapú vonatirányításhoz (CBTC) és olyan többcélú megoldások működtetéséhez, mint a zártkörű televíziós (CCTV) és hangátviteli hálózatok, a platforminformációk, a hirdetések és a Wi-Fi-kapcsolatok biztosítása az utasok számára. Charlotta Sund, az Ericsson ipari és társadalmi ügyfélkapcsolatokért felelős vezetője elmondta: „A mostanáig elvégzett tesztek eredményei rendkívül ígéretesek, a jövőben pedig számos különféle modemet fogunk tesztelni, hogy óriási teljesítményű LTE-hálózatokat biztosíthassunk a vasúti alkalmazásokhoz. Célunk, hogy olyan megoldásokat fejlesszünk ki, amelyek nagyobb
Olvass tovább

A Telenor Magyarország a ZTE-t bízta meg

Kategória: Aktuális.

A Telenor Magyarország, a Telenor Csoport leányvállalata és a ZTE Corporation ("ZTE"), a távközlési berendezések és hálózati megoldások vezető globális szállítója bejelentették, hogy magyarországi GSM/UMTS/LTE hálózat kiépítésére vonatkozó szerződést kötöttek. A listaáron mintegy 200 millió euró értékű szerződés révén a Telenor Magyarország egy, a XXI. századi elvárásokat kielégítő, korszerű hálózattal fog rendelkezni.
Olvass tovább

A T-Mobile és az Ericsson Budapesten bemutatták az LTE-t

Kategória: Aktuális.

A néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot teszteli a T-Mobile és az Ericsson Budapesten.  Az LTE a szolgáltatók számára hatékonyabb hálózatépítést, az előfizetőknek nagyobb fel- és letöltési sebességet kínál, mint a 3G/HSPA-hálózat, miközben jóval több ügyfél kiszolgálására alkalmas. A jelenleginél jóval több eszköz csatlakozik majd a világhálóra, akár a háztartási eszközök - a hűtőgéptől a televízióig - is elérhetők lesznek az interneten keresztül, akár mobiltelefonról is, illetve az élmények megosztása szintén új értelmet nyer.
Olvass tovább