Március első három hetében jóval többen kerestek lakást

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Otthontérkép Csoport oldalait közel 20 százalékkal több egyedi látogató kereste fel március első három hetében, mint egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban. Sőt, pár százalékkal nőtt a feltöltött, elérhető kínálat mennyisége is a csoporthoz tartozó Ingatlantájoló oldalon. A növekedés az új, vélhetően befektetési célú, érdeklődők kereséseihez köthető.Persze itt csak érdeklődésről, keresgélésről van szó, így a három hét adataiból messzemenő következtetést nem szabad levonni. Hosszabb távon viszont az ingatlan mindig válságálló befektetés marad.
Olvass tovább

Vásárolni vagy bérelni?

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Megfelelő futamidő és kondíciók választásával akár olcsóbb lehet egy átlagos lakás megvásárlása, mintha ugyanazt az ingatlant bérelnénk – derült ki az Otthon Centrum felméréséből. A lakásvásárláshoz azonban a legtöbb esetben jelentős önrészre és hitelre van szükség. Aki néhány év távlatában tervez, annak előnyösebb a bérlés, ám az albérletárak jelentős mérséklődése nem várható.
Olvass tovább

Nőtt az újlakás építési kedv

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Otthon Centrum 2019. júniusi Újlakáspiaci felmérése alapján Budapesten 471 projektben összesen 33.370 lakás építése kezdődött meg. A fővárosra 960 ezer forintos átlagos négyzetméterár jellemző, míg vidéken ennek az árnak a fele. A megyei jogú városokban összesen 319 projektben 9.305 lakás épül, átlag 510 ezer forintos négyzetméteráron. A listavezető továbbra is Győr, itt épült a legtöbb újlakás, szám szerint 1730.
Olvass tovább