Cél a kölcsönös megegyezés

Kategória: Aktuális.

A napilap és az áruházlánc közti szóvédjegy-ügyben ítéletet hirdettek, de a felek megegyezésre törekednek. A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának ítélete értelmében ezután a nagykereskedelmi láncot működtető Metro International DL AG jogosult használni a nemzetközi „METRO” védjegyet. A két fél eddig nem léptette érvénybe ezt a döntést, mivel a felek között a mai napig zajlanak a tárgyalások. A kiadó a tárgyalások lezárásáig azok részleteiről nem nyilatkozik.
Olvass tovább

Változik a versenytörvény

Kategória: Aktuális.

A Magyar Köztársaság Országgyűlése elfogadta a versenytörvény módosítását. A jogszabály a döntés következtében jelentős mértékben átalakul. A változtatások 2008. szeptember elsejétől lépnek hatályba. A változtatásoknak köszönhetően jelentős mértékben bővül a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eszköztára. A versenytörvény módosítása kapcsán három fő területen lesznek változások.
Olvass tovább

Sólyom támogatja a GVH függetlenségét

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke "Versenykultúráért" díjat adott át Dr. Boytha Györgynének. A díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén másodszor került átadásra. Az elismerést - a GVH szándékai szerint - azok a szakemberek kaphatják meg, akik a legtöbbet teszik a hazai versenykultúra fejlesztéséért az adott évben. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is.
Olvass tovább