A Privy Council második a BBJ listáján

Kategória: Aktuális.

A Budapest Business Journal (BBJ) Book of the Lists című könyvében idén is felállította Magyarország legnagyobb public relations ügynökségeinek rangsorát. A Privy Council Communications rögtön a legerősebb hazai tulajdonú kommunikációs ügynökségként rajtolt, s az összesített listán a második helyet szerezte meg.
Olvass tovább

Amerikában erősíti jelenlétét az Aldi

Kategória: Aktuális.

Az amerikai gazdasági válságot és a tengerentúli vetélytársak gyengülő helyzetét kihasználva az Egyesült Államokban kívánja erősíteni jelenlétét az Aldi német diszkont üzletlánc - írta a The Wall Street Journal. Az Aldi olyan olcsó, hogy az amerikai Wal-Martnak két évvel ezelőtt be kellett zárni üzleteit Németországban, ahol a vásárlók drágának találták a tengerentúli diszkontlánc áruit.
Olvass tovább

Teljes átalakulás előtt az amerikai újságipar

Kategória: Aktuális.

Az amerikai újságipar két éven belül lényegesen átalakul. A recesszió miatt több lap csődbe mehet, és az újságüzletben évtizedek óta jelen levő családok tűnhetnek el - írta a The Wall Street Journal. Az újságok már nem képesek egyszerű létszámleépítéssel és a prémiumok megvonásával kezelni a helyzetet, drasztikus lépésekre kényszerülnek. Némely lap csökkenti a példányszámot, mások a ritkább megjelenést választják.
Olvass tovább

A nyugati befektetők érdeklődése a kötvények felé fordult

Kategória: Aktuális.

A nyugat-európai befektetők érdeklődése egyre inkább a kötvények felé fordul. A megtakarítási várakozásokat illetően jelentős regionális különbségek figyelhetők meg: továbbra is az amerikaiak a legderűlátóbbak - állapítja meg a GfK Custom Research Worldwide és a Wall Street Journal Europe legfrissebb tanulmánya.
Olvass tovább