Lemondott az NHH elnöke

Kategória: Aktuális.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke lemondott megbízatásáról. Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-iki hatállyal tudomásul vette.
Olvass tovább

Nemzetközi tiltakozás a köztévé ellehetetlenítése miatt

Kategória: Aktuális.

A világválság miatt több közmédiumnak kell ugyan gazdasági nehézségekkel szembenéznie, de az a jelentős megszorítás, amivel a Magyar Televízió kényszerül szembesülni jövőre, messze túlmutat azon, ami pénzügyi szempontból indokolható lenne. Egyebek között erre hívja fel a figyelmet az a levél, amelyet Sólyom László köztársasági elnöknek és Bajnai Gordon miniszterelnöknek küldött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) két legfelső vezetője.
Olvass tovább

Bajnai szerint aggasztó a Danubius és a Sláger frekvenciájának pályázata

Kategória: Aktuális.

Bajnai Gordon álláspontja szerint közérdek az is, hogy a kereskedelmi adók valóban a tőlük megszokott függetlenséggel sugározzanak továbbra is. Kiemelte: nincs módja rá, és nem is kívánja befolyásolni az ORTT döntését, mindössze arra hívja a fel a figyelmet, hogy az ország jó híre és a közbizalom erősítése is azt igényli, hogy olyan döntés szülessen, amelynek eredményeként a legjobb ajánlatok nyernek, azok, amelyek pénzügyileg is képesek teljesíteni a vállalásukat és erre megfelelő garanciák vannak.
Olvass tovább

Szollár Domokos lesz az új kormányszóvivő

Kategória: Aktuális.

Karrier Bajnai Gordon miniszterelnök Szollár Domokost, a Budapest Airport eddigi kommunikációs vezetőjét nevezte ki a válságkezelő kormány új szóvivőjének. Szollár Domokos 2004 májusa óta dolgozott a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál, először mint kommunikációs munkatárs, 2006-tól pedig a társaság kommunikációs vezetői és szóvivői teendőit látta el.
Olvass tovább