A Google tavaly percenként ötezer rossz hirdetést törölt

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Scott Spencer, a Google Ads Privacy and Safety területért felelős alelnöke blogbejegyzésében bemutatta a felhasználók, a tartalomszolgáltatók és a hirdetők védelmében 2019-ben hozott intézkedéseiket, valamint azok eredményeit. A Google 2019-ben 2,7 milliárd rossz hirdetést blokkolt és távolított el – ez több mint 5000 rossz hirdetés percenként. Közel egymillió hirdetői fiókot függesztett fel az irányelvek megsértése miatt. A blogbejegyzés kitér a koronavírus-járvány miatt hozott legutóbbi intézkedésekre is.
Olvass tovább

A Google közösségi mobilitási jelentést tesz közzé

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google világszerte aktívan hozzájárul a COVID-19 elleni küzdelemhez betekintést nyújtva a járvány terjedése ellen hozott hatósági intézkedések okozta utazási, helyváltoztatási szokások bemutatásával. A közzétett közösségi mobilitási jelentés összesített, anonimizált adatok alapján földrajzilag és helytípusok szerint jeleníti meg a jellemző tartózkodási helyeket Magyarországra vonatkozóan is, ezzel is segítve a vírus terjedésének megelőzését.
Olvass tovább

Elveszve külföldön?

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google Fordító mobil app egyik különösen hasznos funkciója az azonnali fordítás, amely lehetővé teszi, hogy akár anyanyelvünkön olvashassunk idegen nyelvű szövegeket mobiltelefonunk kamerája segítségével. A mostani újításoknak köszönhetően automatikus nyelvfelismerés funkciót is választhatunk a kamerás fordításnál, amely már több mint 80 nyelven nyújt fordítási szolgáltatást.
Olvass tovább

Alkoss verset arcképedhez

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A POEMPORTRAITS, azaz versportré Es Devlin elismert angol designer alkotása, amit Ross Goodwinn, valamint Kyle McDonald kreatív szakértőkkel közösen hozott létre. A Google Arts&Culture-rel való együttműködésnek köszönhetően bárki megalkothatja saját, egyedi, angol nyelvű versportréját.
Olvass tovább