A Google újabb eszközökkel segíti a hatékonyabb tanulást

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google szolgáltatásait naponta több mint egymilliárd ember keresi fel annak érdekében, hogy válaszokat találjon kérdéseire vagy új dolgot fedezzen fel. A járvány időszakában minden eddiginél többen fordultak a technológiához, hogy segítséget kapjanak a tanuláshoz és az oktatáshoz.  A Google elkötelezett abban, hogy fejlesztéseivel hozzájáruljon a minél hatékonyabb információszerzéshez, a tanulás támogatása a cég tevékenységének középpontjában áll – legyen szó akár a keresőszolgáltatásról, a YouTube-ról, vagy a Google Tanteremről. Ennek jegyében a vállalat több mint 50 újabb az online oktatás hatékonyságát növelő fejlesztést vezet be népszerű alkalmazásaiban – írják. 
Olvass tovább

Borsos árat fizetett a Google és az Amazon a sütikért

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Francia Adatvédelmi Hatóság (CNIL) tavaly decemberben rekordösszegű, összesen 135 millió euró, vagyis mintegy 48 milliárd forint értékű bírsággal sújtotta a Google-t és az Amazont, mert ezek a cégek megfelelő tájékoztatás és a felhasználók hozzájárulása nélkül helyeztek el olyan sütiket az érintett személyek eszközén, amely lehetővé tette a felhasználók online tevékenységének széleskörű megfigyelését. Könnyen kerülhetnek hasonló helyzetbe hazai szolgáltatók és honlap-üzemeltetők is – figyelmeztet a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda.
Olvass tovább

A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza. A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét  a pályázat során kiválasztott  magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettei között, hogy segítse a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában. A nonprofit és forprofit szervezetek, valamint oktatási intézmények 2021. március 1-jéig jelentkezhetnek. 
Olvass tovább

Google frissítések a személyes adatok védelméért

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google bejelentett frissítései és új eszközei még több információt nyújtanak az internetet használók számára azokról a digitális hirdetésekről, amelyek böngészés közben megjelennek előttük. Míg a felhasználók számára az “About this ad” funkció és a “Ads Transparency Spotlight” kiterjesztés jogosultságokat és további információkat ad a hirdetések kapcsán, addig a Google a hirdetők és kiadók számára is hasznos útmutatókkal szolgál a jelenlegi adatvédelmi környezetben.
Olvass tovább

A Google tavaly percenként ötezer rossz hirdetést törölt

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Scott Spencer, a Google Ads Privacy and Safety területért felelős alelnöke blogbejegyzésében bemutatta a felhasználók, a tartalomszolgáltatók és a hirdetők védelmében 2019-ben hozott intézkedéseiket, valamint azok eredményeit. A Google 2019-ben 2,7 milliárd rossz hirdetést blokkolt és távolított el – ez több mint 5000 rossz hirdetés percenként. Közel egymillió hirdetői fiókot függesztett fel az irányelvek megsértése miatt. A blogbejegyzés kitér a koronavírus-járvány miatt hozott legutóbbi intézkedésekre is.
Olvass tovább

A Google közösségi mobilitási jelentést tesz közzé

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Google világszerte aktívan hozzájárul a COVID-19 elleni küzdelemhez betekintést nyújtva a járvány terjedése ellen hozott hatósági intézkedések okozta utazási, helyváltoztatási szokások bemutatásával. A közzétett közösségi mobilitási jelentés összesített, anonimizált adatok alapján földrajzilag és helytípusok szerint jeleníti meg a jellemző tartózkodási helyeket Magyarországra vonatkozóan is, ezzel is segítve a vírus terjedésének megelőzését.
Olvass tovább