Danubius-ügyben Szalai Annamária sajtóközleményben örül

Kategória: Aktuális.

"Örömmel vettem tudomásul a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletét, mely szerint az ORTT a Class rádiót működtető Advenio Zrt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződése érvényes. A Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. kereseti kérelmeit egyetlen kivétellel elutasították."
Olvass tovább

A Sláger már perel

Kategória: Aktuális.

A Sláger Rádió Zrt. a benyújtotta keresetét a Fővárosi Bírósághoz az ORTT országos kereskedelmi rádiós frekvenciák tárgyában hozott döntése ellen. A Sláger határozottan támadja az ORTT döntést, amelyet múlt héten hozott a Testület, és amely véleményük szerint számos jogszabálysértést tartalmaz. Keresetükben azt is kérik, hogy a bíróság soron kívül meghozott ideiglenes intézkedéssel tiltsa el az ORTT-t hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval.
Olvass tovább

Pert vesztett a GVH a szoftverlicensz ügyben

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokú bírósági döntést és jogerősen elutasította a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keresetét az úgynevezett szoftverlicensz ügyben. A versenyhatóság amiatt indított pert, mert véleménye szerint a szoftverlicenszek beszerzésére kiírt pályázat tárgymeghatározásával a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság korlátozta a szoftverpiaci versenyt.
Olvass tovább

Másodfokon GVH győzelem született a biztosítókartell perében

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a biztosítókartellben érintett valamennyi vállalkozás keresetét. A másodfokon eljáró bíróság döntése azt jelenti, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogszerűen marasztalta el versenykorlátozó megállapodásért a cégeket és jogosan rótt ki rájuk összesen 6,8 milliárd forint bírságot.
Olvass tovább

Pannon és T-Mobile sms belépőjegy az Állatkertbe

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Állat- és Növénykertet évente több mint 1 millió látogató keresi fel, többségük tavasszal és nyáron. Ebben az időszakban nem ritka, hogy hosszú sorok alakulnak ki a pénztáraknál, ami különösen a kisgyermekes szülők számára megterhelő. Május 6-tól a Pannon és a T-Mobile előfizetői SMS-ben is vásárolhatnak jegyet a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.
Olvass tovább

Első fokú bírósági ítélet a biztosítókartell ügyében

Kategória: Aktuális.

Részben megváltoztatta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését a Fővárosi Bíróság az úgynevezett biztosítókartell ügyében. Azt nem vitatta, hogy a versenyhatóság jogosan marasztalta el kartellezés miatt a biztosítótársaságokat és a gépjárműkereskedőket, ám az alkuszcégek esetében új eljárásra kötelezte a hatóságot. Ezzel együtt a bíróság csökkentette a GVH által kirótt bírság összegét is, az alkuszi megállapodásokra eső résszel.
Olvass tovább

A bíróság döntött: lehet két magyar MTV

Kategória: Aktuális.

Döntést hozott a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Televízió és a Viacom International Inc. perében. A közszolgálati adó tavaly októberben azért fordult bírósághoz, hogy a közel ötvenéves MTV név kizárólagos magyarországi használója lehessen. A bíróság december 9-i, jogerős határozatában elutasította ezt a kérést.
Olvass tovább

A Legfelsőbb Bíróság is a GVH-nak adott igazat az autópálya-építő kartellügyben

Kategória: Aktuális.

A Legfelsőbb Bíróság 2008. december 3-án kihirdetett ítéletében a felperesek felülvizsgálati kérelmeit elutasítva fenntartotta hatályában a Fővárosi Ítélőtábla által 2007-ben hozott, a GVH-nak igazat adó ítéletet. A GVH korábban megállapította, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) által 2002. júliusában, illetve augusztusában kiírt közbeszerzési pályázatokon résztvevő vállalkozások - a Betonút Rt., a DEBMÚT Rt., az EGÚT Rt., a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. - versenytörvénybe  ütköző megállapodást kötöttek.
Olvass tovább