Lezárult a NeoFM értékesítése

Kategória: Aktuális.

Lezárult a NeoFM országos kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. 75 százalékos tulajdonhányadának értékesítése - közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján az FM1 Zrt. tulajdonosa, az econet.hu Zrt. A közlemény szerint a vételár teljesítésével augusztus 19-én a részesedés tulajdonjoga átszállt a vevő FM1 Friends Kft-re.
Olvass tovább

A Sláger beleszólna a Neo FM engedélyébe

Kategória: Aktuális.

Beleszólást kér a Sláger Rádió az általa most használt hullámsávot elnyert Neo FM sugárzási engedélyének kiadásába - mondta Péterffy Gábor, a Nemzeti Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója. A Sláger Rádió Zrt. azt kérte, hogy ügyfél lehessen a rádióengedély-kiadási eljárásban. Ez a feltétele ugyanis annak, hogy beleszólást nyerjen az ügymenetbe.
Olvass tovább

A rádiós pályázat pontjai

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület Pályázati Felhívást hirdetett országos kereskedelmi rádiós analóg műsorszolgáltatási jogosultságok tekintetében. A Pályázati Felhívás alapvető célja - a Törvény rendelkezéseivel összhangban - a duális médiarendszer értékeinek megőrzése, fejlesztése, a magyarországi rádiós piac egyik alapvető feltételének, az URH FM sávban működő két földfelszíni országos rádiós Jogosultság fennmaradásának, működésének médiapolitikai megfontolások szerinti biztosítása. A pontok.
Olvass tovább

Lemondott az ORTT elnöke Majtényi László

Kategória: Aktuális.

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. Az Index információi szerint az elnök azért távozott, hogy így tiltakozzon a testület döntése ellen, amivel két új pályázónak, az Adveniónak és az FM1-konzorciumnak adta az országos, analóg frekvenciákat.
Olvass tovább

Majtényi vesztett, a pártdelegáltak győztek, elhallgat a Danubius és a Sláger

Kategória: Aktuális.

Az Advenio és az Est Média FM1-konzorciuma nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az Advenio a jelenlegi Danubius-, az FM1 a jelenlegi Sláger-frekvenciákon sugározhat november 18-tól. Majtényi az MTI kérdésére azt mondta: "Nem hinném, hogy ezzel zárul, valószínűbb, hogy ezzel kezdődik a botrány." Szerinte "akár el is lehet perelni" a sugárzás lehetőségét a most győztesnek nyilvánított két társaságtól.
Olvass tovább

Szerdán eldőlhet, hogy kik kapják a rádiós frekvenciákat

Kategória: Aktuális.

Már szerdai ülésén dönthet a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság sorsáról a médiahatóság. A műsorszolgáltatási tapasztalatért és a kiegészítő szolgáltatásokért odaítélhető pontokat még nem adták le a tagok. Az Advenió és az FM1 vezet, de az Index információi szerint azonban Majtényi még a pontozás előtt el akarja érni, hogy kizárják a páláyzatból az Adveniót és az FM1-et, mondván ajánlatuk irreális.
Olvass tovább