Hivatalos az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál versenyprogramja

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Tíz produkció került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál  nagyjátékfilmes versenyébe. A szolnoki fesztiválon október 13. és 18. között több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség. A Pál Adrienn c. filmjéért Cannes-ban FIPRESCI-díjjal kitüntetett Kocsis Ágnes legújabb, Éden című alkotásával  nyit a fesztivál, Dombrovszky Linda Golden Globe-díjért versenybe szálló Pilátusa is versenyben van, és itt mutatják be Magyarországon először a svéd kultrendező, Roy Anderson új moziját, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Ezüst Oroszlán díját nyerte el.
Olvass tovább

Elstartolt a MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivál

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Idén MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivál néven kerül megrendezésre a tavaly indult, és Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető hazai mobilfilm fesztivál. A rendezvény a globális helyzethez igazodva az online térben kerül megrendezésre, azonban ez nem vesz el a verseny élményéből. Épp ellenkezőleg: a Magyar Telekom főtámogatóként gondoskodik a digitális lehetőségek teljeskörű kihasználásáról.
Olvass tovább

Premier előtti magyar, francia és családi filmekkel indul a Cinema City Filmünnep

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Október 24-27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt mutat be, négy alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen majd harminc film közül választhatnak a mozizni vágyók.
Olvass tovább

Megvannak a Dargay-díj jelöltjei

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Dargay Attila özvegyéből és alkotótársából, Henrik Irénből,  az animációs tervezőművészből és a METU Animáció szakának vezetőjéből, Kiss Melindából, a Primanima fesztivál kurátorából és  a Magyar Nemzeti Filmarchívum animációs referenséből, Orosz Anna Idából, a MOME rektorából, Fülöp Józsefből és a Kedd Animációs Stúdió vezetőjéből, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorából, az Oscar-jelölt M. Tóth Gézából álló szakmai zsűri a számos beérkezett nevezés közül 2019-ben négy jelöltet javasol a CineFest 1.000.000 forinttal járó Dargay Attila-díjára. A jelöltek abc-sorrendben a következők: Hegyi Olivér, Ivády Tamás, Orosz Tina, Tóth Lili. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott díjat szeptember 21-én, a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező.
Olvass tovább

Az éjjel láthatatlan hősei előtt tiszteleg a Huawei

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A gyártó új okostelefon-családja, a P30 széria kiemelkedő kameraképességei ihlették azt a rövidfilmet, amelyet tegnap este mutattak be a nagyközönségnek a Toldi Moziban. Az alkotásban a Huawei olyan hivatások képviselőit mutatja be, akik napnyugta után állnak munkába azért, hogy mindenki jól érezze magát és biztonságban szórakozhasson.
Olvass tovább