Elstartolt a MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivál

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Idén MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivál néven kerül megrendezésre a tavaly indult, és Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető hazai mobilfilm fesztivál. A rendezvény a globális helyzethez igazodva az online térben kerül megrendezésre, azonban ez nem vesz el a verseny élményéből. Épp ellenkezőleg: a Magyar Telekom főtámogatóként gondoskodik a digitális lehetőségek teljeskörű kihasználásáról.
Olvass tovább

Premier előtti magyar, francia és családi filmekkel indul a Cinema City Filmünnep

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Október 24-27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt mutat be, négy alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen majd harminc film közül választhatnak a mozizni vágyók.
Olvass tovább

Megvannak a Dargay-díj jelöltjei

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Dargay Attila özvegyéből és alkotótársából, Henrik Irénből,  az animációs tervezőművészből és a METU Animáció szakának vezetőjéből, Kiss Melindából, a Primanima fesztivál kurátorából és  a Magyar Nemzeti Filmarchívum animációs referenséből, Orosz Anna Idából, a MOME rektorából, Fülöp Józsefből és a Kedd Animációs Stúdió vezetőjéből, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorából, az Oscar-jelölt M. Tóth Gézából álló szakmai zsűri a számos beérkezett nevezés közül 2019-ben négy jelöltet javasol a CineFest 1.000.000 forinttal járó Dargay Attila-díjára. A jelöltek abc-sorrendben a következők: Hegyi Olivér, Ivády Tamás, Orosz Tina, Tóth Lili. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott díjat szeptember 21-én, a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező.
Olvass tovább

Az éjjel láthatatlan hősei előtt tiszteleg a Huawei

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A gyártó új okostelefon-családja, a P30 széria kiemelkedő kameraképességei ihlették azt a rövidfilmet, amelyet tegnap este mutattak be a nagyközönségnek a Toldi Moziban. Az alkotásban a Huawei olyan hivatások képviselőit mutatja be, akik napnyugta után állnak munkába azért, hogy mindenki jól érezze magát és biztonságban szórakozhasson.
Olvass tovább

Szívhez szóló karácsonyi videó a UPC-től

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

2017-ben rekordot döntött az online megrendelések száma karácsonykor. Az utolsó hetek tumultusában több ezer csomag maradt a raktárakban, és lekéste az ünnepeket, így sokan csak januárban kaphatták meg ajándékaikat. A UPC kisfilmjében a raktárakban maradt, elhagyatott dobozok térnek vissza, hogy megmentsék az országot a karácsonyi csalódásoktól. lm (BrandTrend)
Olvass tovább