A nemzeti érdekek érvényesítése a legfontosabb célkitűzés

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium konkrét akciótervvel készül a kis- és középvállalkozói érdekeket szolgáló pályázati rendszer kialakítására. A legfőbb cél az, hogy a hazai kis és középvállalkozások az EU forrásokból nagyságrendekkel nagyobb arányban jussanak pénzhez a korábbiakhoz képest - emelte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Külügyminisztériumban megrendezett Külképviselet-vezetői Értekezlet második napján
Olvass tovább

Egy szerencsejátékos vakmerőségével és egy könyvelő pontosságával

Kategória: Aktuális.

Pethő András, az [origo] újságírója egy héten belül kapta meg a Minőségi Újságírásért-díjat és a Gőbölyös József "Soma" Alapítvány tényfeltáró újságíróknak évente adott rangos elismerését, a Soma-díjat is. Pethő András díjazott cikksorozatában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség összesen közel 5 milliárdos értékű informatikai beszerzésének visszásságait tárta fel.
Olvass tovább

Digitális egészségügy Afrikának

Kategória: Aktuális.

Az Ericsson az ENSZ együttműködési hivatalával közösen, a távközlés felhasználásával juttatja el a mobil egészségügyi alkalmazásokat és szolgáltatásokat (m-egészségügy), valamint a távgyógyítást Afrika vidéki területeire. Az ENSZ Digitális Egészségügyi Kezdeményezésének alapítótagjaként az Ericsson újabb lépéssel járul hozzá a világméretű szegénység visszaszorítására irányuló Millenniumi Fejlesztési Célok (Millennium Development Goals, MDG-k) eléréséhez.
Olvass tovább

NKN -Milliárdokat érő bizalom

Kategória: Aktuális.

A közbeszerzési eljárások nagyon körülményesek, és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egyes tenderein a nyertes ügynökségeknek ráadásul további belső tendereken kell részt venniük - A Milliárdokat érő bizalom - az NFÜ uniós fejlesztési forrásokat népszerűsítő kampányáról szóló kerekasztalbeszélgetésen azok a kérdések kerültek terítékre, hogy miért éri meg egyes ügynökségeknek részt venni a minimális haszonnal és átlagon felüli ráfordítással járó eljárásokon, illetve pontosan milyen "termékekre" vonatkozik az NFÜ kommunikációja.
Olvass tovább

Fejlődő Főiskola

Kategória: Aktuális.

"Ahol nincs Kommunikációs Főiskola, ott is csinálódik". Berecz András mesemondó ezekkel a szavakkal zárta előadását a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola évnyitóján. A rendezvény díszvendégeként Dr. Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartott előadást az európai pénzek felhasználásáról, valamint a főiskola fejlesztési programban betöltött jelentős szerepéről.
Olvass tovább