5 csillagos EFQM tanúsítványt kapott a Ricoh

Kategória: Aktuális.

A Ricoh Csopor tovább erősítette helyzetét a legjobban irányított vállalatok európai rangsorában, ugyanis az EFQM, 5 csillagos Recognised for Excellence (Elismerés a Kiválóságért) tanúsítványban részesítette a vállalatot. Az EFQM Kiválósági Modell az egyik legelterjedtebb üzleti modell, melyet Európa-szerte több mint 30 000 szervezet alkalmaz a vállalati értékekkel összehangolt, sikeres működés érdekében.
Olvass tovább

Új távlatok a mobiliparban: bankkártya, személyazonosító a telefonban

Kategória: Aktuális.

Már Magyarországon is forgalomban vannak azok a mobiltelefon fajták, amelyek a felismerés-, összeköttetés-technológiákból kifejlődött, úgynevezett  Near Field Communication (NFC) segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat. A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.
Olvass tovább

Magyar győztes a ”The Pizza Business Across Europe” projekt

Kategória: Aktuális.

Magyar közreműködéssel létrejött projekt nyerte el a 2007/2008-es tanév legjobb eTwinning-projektje címet a 16-19 évesek korcsoportjában. A nyertesek meghívást kaptak a görögországi eTwinning Táborba. Az Európa-szerte mintegy 50 000 regisztrált felhasználóval és egyre több résztvevő tanárral működő eTwinning hálózat bizonyítja, hogy az érintettek új utakat térképeznek fel a tanítás és a tanulás fejlesztése, valamint megújítása terén.
Olvass tovább

Az Europass jó úton halad

Kategória: Aktuális.

Több mint 3 millió online készített önéletrajz Európa-szerte - a felmérések szerint az Europass jó úton halad, hogy valóban egységes európai önéletrajz-formátummá váljon. Magyarországon az európai átlagnál is népszerűbbek az Europass dokumentumok. A 2005-ben útjára indított Europass dokumentumok abban segítik az állampolgárokat, hogy Európában könnyen átlátható módon mutathassák be, mit tanultak és mit tudnak.
Olvass tovább