Új digitális marketing képzés indul diplomásoknak

Kategória: Aktuális.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és a Neo Interactive együttműködésével 2010 őszén új, korszerű digitális marketing képzés indul. Egy éves előkészítési munkát követően, akkreditált szakirányú továbbképzés formájában valósul meg a neo és a BKF közös képzése, melynek célja, hogy digitális szemlélettel bíró szakembereket készítsen fel akár ügynökségi, akár ügyfél oldali munkára.
Olvass tovább

A kis cégek szerint veszélyes a Facebook és a Twitter

Kategória: Kutatás.

A kisebb cégek tulajdonosainak közel háromnegyede fél attól, hogy a Facebook és a Twitter használata veszélybe sodorhatja őket. Egy másik kutatás szerint azonban a közösségi média használói nincsenek tisztában a biztonsági beállítások fontosságával. A válaszadók 73 százaléka szerint pedig ezek a webes szolgáltatások nagyobb gonddal járhatnak, mint az e-mailhez köthető veszélyforrások.
Olvass tovább

Alternatív online zenei piacmodellek bevezetése

Kategória: Aktuális.

Horváth Dávid: "NetMiniszterelnök jelölt" 2.rész "A szerzői jogvédő szervezetek (ARTISJUS, Mahasz) támogatásával vezessünk be széles réteget kiszolgáló dinamikus árazású online zenei webshopokat, alternatív piaci modellekkel. Egy év elteltével értékeljük ki sikereit és vizsgáljuk felül, ha tehetjük, töröljük el a jelenleg érvényben lévő üres hordozói díjat." A BrandTrend támogatottja Horváth Dávid.
Olvass tovább

Olimpiai márkacsacsogók

Kategória: Aktuális.

A kanadai Vancouverben lezajlott Téli Olimpiai játékoknak ezúttal is voltak színes etűdjei. Elég, ha a Cypress hegycsúcs hógondjaira, az indulók között megbújó, lesiklásban szereplő ghánai hóleopárdra, vagy az indulási jogot szintén érdekes keretek között kivívó mexikói hercegre gondolunk. Rekordok születtek, bajnokok buktak el! Ám a Téli Olimpia nem csupán sportszakmai, hanem marketingszempontból is szolgált érdemi mondanivalóval. Egy felmérés azt próbálta feltérképezni, hogy az esemény ideje alatt a márkák milyen szájreklámot generáltak a fogyasztói közösségekben.
Olvass tovább

Csinálj mozisztárt apuból

Kategória: Aktuális.

A Walt Disney Company Magyarország országos kampányt indít a Disney Csatornán, hogy sztárt csináljon egy szerencsés gyerek apukájából a Disney Pixar régóta várt Toy Story 3 című filmjében, melyet idén júniustól vetítenek a mozikban. Egy szerencsés gyerek apukája vagy nagykorú férfi hozzátartozója részese lehet a filmnek Magyarországon azáltal, hogy hangját adja az egyik filmszereplőnek, a zöld játékkatonának, akit így milliók hallhatnak országszerte a vásznon.
Olvass tovább

Egy havi ösztöndíjból Deloitte a Technology Fast EMEA 500

Kategória: Aktuális.

Az ingatlan.com csoport, ezen belül az ingatlan.com az egyik legrégebbi magyar site, amelyet tizenegy évvel ezelőtt egy építész egyetemista, Mészáros Dávid alapított. Elképzeléseiket visszaigazolta a Deloitte Technology Fast EMEA 500 lista díja, melyet november 24-én vett át második alkalommal Korbuly Krisztián vezérigazgató Londonban. Egy havi ösztöndíjából foglalta le a domain-nevet, testvérével fejlesztette ki az adatbázis-kezelő szoftver prototípusát.
Olvass tovább

A Sláger Rádió keresi az alternatívákat

Kategória: Aktuális.

Magyarországon tartózkodik Paul Friddick, a Sláger Rádiót tulajdonló amerikai Emmis Communcations alelnöke, aki a Kreatív információi szerint a Roxy Rádió megvételéről akar tárgyalni Budapesten. Az Index információi szerint a cég vezetői a Rádió1-gyel is tárgyalnak az esetleges tulajdonosváltásról. Egy estleges vásárlás, befektetés szempontjából érdekes, hogy mindkét frekvencia másfél év múlva lejár.
Olvass tovább