Rekord az Education

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra idén több mint 53 ezer látogató érkezett, akik a helyszínen közel 50 hazai intézménnyel kapcsolatban érdeklődhettek jelenlegi hallgatóktól és tanároktól. A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkkal. (BrandTrend)
Olvass tovább

Heti Válasz Oktatási konferencia

Kategória: Aktuális.

Az oktatás nyilvánossága - a diploma értéke a tudomány, a munkaerőpiac és a karrier háromszögében címmel rendez konferenciát a Heti Válasz című hetilap az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség szakmai támogatásával november 11-én, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának kiemelt partnerségével.
Olvass tovább

A hallgatóknak csak egy része tart a világgazdasági válságtól

Kategória: Aktuális.

Az egyetemisták, főiskolások munkaerő-piaci várakozásait, elhelyezkedési terveit vizsgálta az a kutatás, amely az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. - Országos Felsőoktatási Információs Központ szakmai koordinálásával zajlott az elmúlt hónapokban . A Diplomás pályakövetés 2009. című kutatási program több vizsgálati kérdését a világgazdasági válság különösen aktuálissá tette.
Olvass tovább

Magyar Minőség Háza díjat kapott

Kategória: Aktuális.

Ezúttal a Magyar Minőség Háza Díjat, illetve a Magyar Minőség eOktatás Díjat kapta meg az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által üzemeltetett Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - mely már az ötödik az elismerések sorában. A "Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ" (röviden: eSulinet Központ) új szervezeti keretekben, az eddigi feladatkört és célcsoportot kibővítve végez IKT kompetenciafejlesztést a magyar oktatási rendszerben.
Olvass tovább

Ismét EDUCATIO Kiállítás

Kategória: Aktuális.

2008. január 18-án megnyitja kapuit az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a hazai felsőoktatás szokásos éves seregszemléje. A kétnapos, ingyenes  kiállításon az egyetemeken és főiskolákon kívül az oktatásban érintett cégek is jelen lesznek. A Syma Sport- és Rendezvényközpontban szervezett rendezvényre a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan elsősorban általános és középiskolás diákokat, felvételizőket, szülőket és a szakma képviselőit várják.
Olvass tovább