Nemzetközi tiltakozás a köztévé ellehetetlenítése miatt

Kategória: Aktuális.

A világválság miatt több közmédiumnak kell ugyan gazdasági nehézségekkel szembenéznie, de az a jelentős megszorítás, amivel a Magyar Televízió kényszerül szembesülni jövőre, messze túlmutat azon, ami pénzügyi szempontból indokolható lenne. Egyebek között erre hívja fel a figyelmet az a levél, amelyet Sólyom László köztársasági elnöknek és Bajnai Gordon miniszterelnöknek küldött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) két legfelső vezetője.
Olvass tovább

Újabb két évre EBU-vezető

Kategória: Aktuális.

Karrier Továbbra is az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) legfőbb irányító testületének tagja lesz Rudi Zoltán, miután a szervezet genfi közgyűlésén újabb két évre bizalmat kapott november 14-én, pénteken. A megújult csúcsvezetői testület a nyári budapesti közgyűlésen megválasztott Jean-Paul Philippot elnök irányításával 2009 januárjában kezdi meg működését.
Olvass tovább

EBU sportbizottsági tag lett

Kategória: Aktuális.

A tisztújítás is napirenden volt az EBU idei sport közgyűlésén Szófiában, ahol új tagokat választottak a sportstratégiát, a jogvásárlási, értékesítési, közvetítési direktívákat meghatározó szakmai testületébe. Schulek Csaba, a Magyar Televízió sportfőszerkesztője, a tizenegy fős Sportbizottság tagjaként két évig azon fog dolgozni, hogy a közmédiumok nemzetközi szervezete megőrizze pozícióját az egyre élesedő versenyben.
Olvass tovább

Választott az EBU

Kategória: Aktuális.

Befejeződött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének budapesti kétnapos közgyűlése. Jean-Paul Phillipot-t, a belgiumi francia köztévé (RTBF) elnökét választották meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) új elnökévé. Az alelnök Richard Sambrook, a BBC Global News igazgatója lett.
Olvass tovább

EBU a dopping ellen

Kategória: Aktuális.

Közös dopping-ellenes stratégiát alkotnak a sporteseményeket hagyományosan közvetítő európai közszolgálati tévék és rádiók - erről döntöttek július 3-án a Budapesten tanácskozó közmédiumok vezetői. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) MTV által szervezett 60. közgyűlésén a médiaszakemberek kifejezték szándékukat, hogy aktív szerepet akarnak játszani a sportszövetségek dopping-ellenes harcában.
Olvass tovább

Tévés és rádiós csúcsvezetők Budapesten

Kategória: Aktuális.

Kezdődik a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezetének közgyűlése Budapesten. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) legfőbb döntéshozó fórumát először rendezi a Magyar Televízió. A közgyűlésen több mint 200 külföldi tévés és rádiós csúcsvezető vesz részt, többek között a BBC, a RAI, a ZDF és a francia köztévé igazgatói.
Olvass tovább

Csúcsvezetők között Rudi Zoltán

Kategória: Aktuális.

A világ legnagyobb televíziós és rádiós szövetségének csúcsvezetői közé választották Rudi Zoltánt, a Magyar Televízió elnökét. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) genfi közgyűlésén az ötvennégy ország hetvenhat közszolgálati rádióját és televízióját tömörítő unió tagjai voksoltak a szakember mellett. Ezzel az 1950 óta működő EBU történetében először választottak magyar televízióst a szervezet legfelső irányító testületébe.
Olvass tovább

Az MTV jövőre is részt vesz az Eurovíziós Dalversenyen

Kategória: Aktuális.

Még nem tudni ki lép Rúzsa Magdi nyomdokaiba, de az biztos, hogy lesz magyar induló a 2008-as Eurovíziós Dalversenyen. Minden évben több mint 150 millió nézőt vonz világszerte az Eurovíziós Dalfesztivál. A 2007-es döntőt Magyarországon két és fél millió felnőtt követte figyelemmel, aznap ez a műsor volt a legnézettebb tévéadás. A nemzetközi karriereket elindító, többfordulós megmérettetést 1956 óta rendezi meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, az EBU (European Broadcasting Union).
Olvass tovább