A Real Madrid szakemberei oktatnak Debrecenben

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Real Madrid utánpótlás-képzési módszerének legfontosabb célkitűzése, hogy intelligens, kreatív, a versenyzésben megjelenő valamennyi problémát egyedi módon megoldani képes labdarúgókat neveljenek – összegezte a királyi klub képzési stratégiáját Juan Luis Martinez, a Real Madrid módszertani igazgatója Debrecenben. A Debreceni Futballegyetem tavaszi konferenciájának sajtótájékoztatóján Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja kiemelte: tudás nélkül nem működik a sport, ahhoz, hogy a futball fejlődjön Magyarországon, a nemzetközi tudást ide kell hozni. A Real Madrid utánpótlás-képzési szakembereinek mostani, egynapos kurzusán 1800 labdarúgóedző, testnevelő tanár, illetve sporttudományos képzésben résztvevő egyetemi hallgató van jelen a Nagyerdei Stadionban – tette hozzá. (MTI – BrandTrend)  
Olvass tovább

Megnyitotta bázisrepülőterét a WizzAir Debrecenben

Kategória: Röviden.

Megnyitotta magyarországi második bázisrepülőterét szerdán Debrecenben a WizzAir légitársaság. Váradi József vezérigazgató az eseményen elmondta: a légitársaságnak a debreceni a 22. bázisrepülőtere, ahol állandóan állomásoztatnak repülőgépet. Hozzátette: a WizzAir 19 millió utast szállított az elmúlt egy évben, az utasszám-növekedés 15-20 százalék évente. Jelenleg több mint 400 útvonalon, 116 célállomásra, 38 országban repülnek a gépeik. “Európai légitársaság lett a WizzAir, amely messze a legnagyobb Közép-Kelet-Európában” – jegyezte meg a vezérigazgató hozzátéve, hogy légitársaságuk töretlenül növekszik: járataik az idén 3,5 millió utassal szállítanak többet, mint tavaly, 64 repülőgépük van, a 65.-et pénteken veszik át. Váradi József szerint 2015 a bázisnyitáson túl is mérföldkő
Olvass tovább

Megnyitott a debreceni Campus Fesztivál

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Megnyitotta kapuit a debreceni Nagyerdőben a Campus Fesztivál szerdán. A nulladik napon még nem üzemel minden programhelyszín, de a zenei felhozatal máris rendkívül erős: búcsúzik Debrecentől a Heaven Street Seven, “hazalátogat” Szabó Balázs, és nagy koncertet ad a Vad Fruttik – közölte a nyitás után az MTI-vel a fesztivál sajtófőnöke. Bakó Csaba elmondta: az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény a legszínvonalasabb fesztiválhelyszínnel büszkélkedhet hazánkban, ahol tavaly már több mint hetvenezren buliztak. A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt, a mosdók, sétáló utak és szökőkutak mellett a fesztiválozókat szolgálja a stadion látványos épülete, benne a több mint ezer négyzetméteres buli arénával. A kulturális programok
Olvass tovább

Megalakult a a Gyógyszeripari Innovációs Pólushálózat

Kategória: Aktuális.

Gyógyszeripari Innovációs Pólushálózat kiépítését célozza az a megállapodás, melyet Debrecen, Szeged, Pécs városai, egyetemei, iparkamarái, valamint a Teva Gyógyszergyár, a Richter Gedeon és az MTA Szegedi Biológiai Központja írt alá 2009. február 7-én, a Debreceni Egyetem Napján. A nagy volumenű összefogás célja, hogy a Magyarországon hagyományosan erős gyógyszeripar a globális piacon versenyképes termékekkel tudjon megjelenni.
Olvass tovább

Apple Premium Reseller üzlet Debrecenben

Kategória: Aktuális.

Az Apple magyarországi képviseletének statisztikái alapján az első hazai Apple Center nyitása óta (2005) több mint háromszorosára nőtt a Macintosh számítógépek felhasználóinak köre, ráadásul ez a tendencia nem csak a fővárosban, hanem a vidéki nagyvárosokban is határozottan tetten érhető. 2008. november 13-án, csütörtökön Debrecen új bevásárlóközpontjában, a Fórumban nyitja meg kapuit a hetedik Apple Premium Reseller (APR) márkabolt.
Olvass tovább