”Ez a történet már rég nem csak két rádióról szól”

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Bíróság kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletét amit az Advenio és a Danubius sem kívánt kommentálni. Az Est Media Group csak annyit mondott, hogy ebben a perben nem érintettek. A helyzet kapcsán megszólalt Heal Edina a Sláger Rádió (ex)-vezérigazgatója.
Olvass tovább

Danubius-ügyben Szalai Annamária sajtóközleményben örül

Kategória: Aktuális.

"Örömmel vettem tudomásul a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletét, mely szerint az ORTT a Class rádiót működtető Advenio Zrt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződése érvényes. A Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. kereseti kérelmeit egyetlen kivétellel elutasították."
Olvass tovább

A közvélemény politikai alkut és korrupciót sejt

Kategória: Aktuális.

A közvélemény elégedetlen a kereskedelmirádió-pályázattal, a többség politikai alkut és korrupciót sejt a háttérben a szakmai szempontok helyett. Két héttel az utolsó adások előtt a közvélemény túlnyomó része - kilenctizede - hallott róla, hogy megszűnik a Danubius és a Sláger Rádió. - többek között ez derül ki a Medián november 5-én, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült országosan reprezentatív felméréséből.
Olvass tovább

A helyi rádióknak jól jöhet a Danubius és a Sláger eltűnése

Kategória: Aktuális.

A több mint kétszáz hazai helyi rádió a reklámbevételeik növekedését reméli a Danubius és a Sláger megszűnésétől, mert a két nagy kereskedelmi adó elhallgatásával hatalmas vákuum keletkezik a reklámpiacon, ezért az ügynökségek remélhetőleg a helyi rádiókhoz viszik a megrendeléseket - mondta a Független Hírügynökségnek Radetzky András, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke.
Olvass tovább

Majtényi vesztett, a pártdelegáltak győztek, elhallgat a Danubius és a Sláger

Kategória: Aktuális.

Az Advenio és az Est Média FM1-konzorciuma nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az Advenio a jelenlegi Danubius-, az FM1 a jelenlegi Sláger-frekvenciákon sugározhat november 18-tól. Majtényi az MTI kérdésére azt mondta: "Nem hinném, hogy ezzel zárul, valószínűbb, hogy ezzel kezdődik a botrány." Szerinte "akár el is lehet perelni" a sugárzás lehetőségét a most győztesnek nyilvánított két társaságtól.
Olvass tovább

Majtényi szerint a rádiós pályazat döntései súlyosan sértik a jogszerűséget

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatot írt ki a jelenleg a Danubius és a Sláger Rádiók által birtokolt két országos rádiós műsorszolgáltatási jogosultságra. A két jogosultságra négy-négy pályázati ajánlat érkezett. A pályázati ajánlatok alaki érvényességéről és egyes tartalmi kérdésekről a Testület a 2009. október  7-i ülésén tárgyalt első ízben. Az ülésen e tárgyban meghozott alábbi határozatokkal Dr. Majtényi László nem ért egyet, álláspontja szerint a döntések súlyosan sértik a pályázat jogszerűségét.
Olvass tovább

ORTT kizárás a rádiós frekvencia pályázaton

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület közleményben tette közzé, hogy a Sláger és a Danubius jelenlegi frekvenciáira pályázók közül melyek azok, akik üzleti-pénzügyi terve a Testület megítélése szerint a piaci körülményekre vonatkozóan helytelen, és nem megalapozott feltételezésekből indul ki. Kizárva.
Olvass tovább

A Danubius és a Sláger vezére is a folytatásra készül

Kategória: Aktuális.

Az ORTT döntött a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által használt országos földfelszíni rádiós műsorszolgáltatási jogosultságok pályáztatási felhívásának végleges szövegről. Műsorszolgáltatási tapasztalatért maximum tíz pontot ad a Testület, azzal, hogy nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem országos műsorszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik. Heal Edina és Földes Ádám vezérigazgatók szűkszavúan a folytatásra készülnek.
Olvass tovább