Egyesül a British Airways és az Iberia

Kategória: Aktuális.

Előzetes megállapodásra jutott az egyesülésről a British Airways és a spanyol Iberia légitársaság. Mindkét vállalat a oneworld globális légi szövetség tagja a Malévval együtt. Mindkét cég nagy bajban van, a válság legjobban a British Airwayst sújtotta, mivel szinte teljesen eltűntek az üzleti utazók. Az első öt év után évente 400 millió euró szinergiahozadéka lehet az egyesülésnek, már ha az ügyletet az EU is engedélyezi majd.
Olvass tovább

Derek Ross a Pannon új vállalati kommunikációs vezérigazgató-helyettese

Kategória: Aktuális.

Karrier Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója Derek Rosst nevezte ki a Pannon vállalati kommunikációs vezérigazgató-helyettesévé (CCCO). A skót származású, 44 éves szakember több multinacionális nagyvállalatnál - például a General Electric-nél (GE), az Airbusnál, a British Airways-nél és Vodafone-nál - szerzett átfogó tapasztalatokat a vállalati kommunikáció területén.
Olvass tovább

A rövid távokon fapadosodik a British Airways

Kategória: Aktuális.

Brit lapértesülés szerint jövő héttől megszűnik az ingyenes ételfelszolgálás a British Airways számos rövid távú járatán. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - egy belső leiratból idézett, amely szerint a délelőtt 10 óra után felszálló, két és fél óránál rövidebb repülési idejű járatokon az utasok a jövő héttől nem kapnak ingyenes ételt, sőt, még rágcsálnivalót sem.
Olvass tovább

PR támogatás a marketingnek

Kategória: Aktuális.

Júliustól a Pleon Live PR lett a British Airways magyarországi PR-ügynöksége. A légitársaság, amely korábban a Premiercommal dolgozott együtt, tenderen választotta ki új partnerét. Az új ügynökség feladata elsősorban a sajtókapcsolatok kezelése és a brit légiforgalmi vállalat marketingtevékenységének PR-támogatása.
Olvass tovább

Minőségi ügyfélkiszolgálás díj

Kategória: Aktuális.

A BT (korábban British Telecom) elnyerte a minőségi ügyfélkiszolgálás díját az idei World Communication Awards londoni díjkiosztóján. Az elismerést a vezető globális iparági rendezvény keretén belül idén kilencedik alkalommal osztották ki. A megmérettetésen azokat az egyéneket és vállalatokat díjazzák, melyek innovációik és szolgáltatásaik alapján kiváló teljesítménnyel járulnak hozzá a jövő iparának épüléséhez.
Olvass tovább

Szuper prémium termékek – erős márkák

Kategória: Aktuális.

Az elmúlt hetek, hónapok élelmiszerbotrányai csupán megerősítették a piac elemzőinek azt a meggyőződését, hogy a napi fogyasztási cikkek piacán egyre nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik hajlandók a megbízható minőségért áldozni. Kutatási adatok és sajtóhírek egyaránt alátámasztják, hogy Magyarországon a megszorító intézkedések dacára sem esett vissza a prémium márkák forgalma, mind többen látnak fantáziát ezekben a termékekben. A hazai piacvezető dohánygyártó, a British American Tobacco Hungary vezérigazgatója, David Waterfield szerint a márkák versenyében mind jelentősebb szerepet játszanak a prémium és szuper prémium termékek.
Olvass tovább

BAT Hungary – Társadalmi Párbeszéd

Kategória: Aktuális.

Most születnek a British American Tobacco Hungary válaszai, vállalásai és konkrét üzleti akciói az elkövetkezendő két évre. A 2007-es Társadalmi Párbeszéd során felmerült elvárások és javaslatok mindegyikére választ ad a vállalat, a vállalt akciókat pedig a folyamat további lépéseként beépíti az üzleti tevékenységébe.
Olvass tovább