Futballozó szponzorok – ismered őket?

Kategória: Aktuális.

A SPORT MARKT sportmarketing tanácsadó cég a Big Five (angol, német, spanyol, olasz, francia) futballpiacokon kutatta a futballszponzorok ismertségét. A felmérésből az derül ki, hogy az Adidas, a Nike és a Puma a legismertebbek. Az eredményeket böngészve azt is megtudhatjuk, hogy a legutóbbi - 2004/05-ös futballidényben végzett - hasonló felmérés eredményeihez képest jelentős mozgások zajlottak le a húsz legismertebb szponzorvállalat rangsorában.
Olvass tovább

43 forintos Big Mac

Kategória: Aktuális.

Reggel 10 órától gyülekeztek a Régiposta utcában azok, akik harapni szerettek volna a 20 évvel ezelőtti áron kínált Big Mac szendvicsből. Az első magyarországi McDonald’s étterem 1988-as nyitásának évfordulóját ugyanis 11-től 13 óráig retro ebédszünettel ünnepelte a cég. A 43 forintos ár kellően vonzónak bizonyult, hiszen a délelőtt folyamán már a Váci utcán kígyózó sorok várták az étterem ünnepélyes újranyitását. A két órás születésnapi akció alatt az étterem csapata új rekordot állított fel a gyorsétterem-lánc életében: 50 munkatárs 1590 vendéget szolgált ki 2959 Big Mac szendviccsel.
Olvass tovább

40 éves a világ legismertebb szendvicse

Kategória: Aktuális.

Egy pennsylvaniai McDonald's tulajdonosa mutatta be 1967-ben a Big Macet. Egy évvel később már az összes amerikai étteremben lehetett kapni. Ma csak az Egyesült Államokban 550 milliót adnak el belőle évente. A Big Mac gazdasági mérőszám is, az Economist az emeletes szendvics helyi átlagárát teszi meg az áru- és szolgáltatásárak összehasonlító kosarának, mivel ebben a termékben mindenhol ugyanazok az összetevők vannak.
Olvass tovább