Kilenc kereskedelmi lánc márka szerepel a Top 100-as listán

Kategória: Kutatás.

A Walmart megőrizte vezető helyét, a világ legtöbbet érő kiskereskedelmi márkája. Névértéke: 39,4 milliárd dollár. 2010-ben a Walmart-ot az Amazon követi 27,4 milliárd dolláros értékkel. Az elmúlt évvel összehasonlítva a kiskereskedelmi márkák közül az Amazon érte el a legnagyobb növekedést, 29%-ot. Bár a kiskereskedelmi lánc márkák összértéke 1 százalékot csökkent tavaly óta, a várakozásokhoz képest jobban szerepeltek mintsem a válság miatt várható lett volna.
Olvass tovább

13 mobilos cég a Top 100 márka között

Kategória: Kutatás.

A China Mobile maradt a világ legértékesebb mobilszolgáltatója 52,6 milliárd dollár értékű márkanévvel, ezzel a 100-as listán a 8. helyet szerezte meg. Bár a mobilszolgáltatók összértéke 1%-ot esett 2009-hez képest, a szolgáltatók profitáltak a megnövekedett adatforgalomból. A növekedés mögött természetesen az okos telefonok rejlenek.
Olvass tovább

Esref Armagon ”láthatta” először az új Volvo S60 modellt

Kategória: Aktuális.

Esref Armagan török művész kivételes perspektíva- és formaérzékéről ismert. ő volt a legelső nem Volvo-alkalmazott, akit a Volvo Cars meghívott Svédországba, hogy megismerkedjen, és egyúttal lefesse a még mindig titkos új Volvo S60 modellt. Bár az autót csak 2010 tavaszán mutatják be, a művész alkotását a Facebook közösségi oldal tagjai már megtekinthetik. Van azonban egy szokatlan csavar ebben a történetben: Esref Armagan nem lát.
Olvass tovább

Pesszimizmus mellett is javul a GKI konjunktúraindexe

Kategória: Aktuális.

A gazdasági szereplők kilátásai augusztusban is javultak, a GKI konjunktúraindexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke tovább emelkedett. Ezzel folytatódott a május óta tapasztalható kedvező tendencia. Bár az augusztusi javulás markáns, de összességében továbbra is pesszimista vélekedést tükröz - különösen a lakosság körében.
Olvass tovább

Online közös(ségi) játékélmények

Kategória: Kutatás.

Hazánkban közel 2 millió ember, az internetezők 53 százaléka játszik legalább alkalmanként online játékokat másokkal. Bár alapvetően a fiatalokra jellemző tevékenységről van szó, az idősebb korosztály is kiveszi a részét a szórakozásból - derül ki az NRC Piackutató és a TNS közös VMR kutatásának adataiból.
Olvass tovább

Motorola zenerajongók

Kategória: Aktuális.

A Motorola három új, a zenei élvezeteket előtérbe helyező készüléket mutatott be a mobiltelefonos zenerajongók számára. Bár a három új készülék három különböző formavilággal rendelkezik az eltérő stílusigények kielégítése céljából, mindegyik támogatja a GSM-technológiát, és számos funkcióval rendelkezik az élvezetes, mobiltelefonos zenei élmény eléréséhez.
Olvass tovább

Megszavazták az új reklámtörvényt

Kategória: Aktuális.

Megszavazta a Parlament az új reklámtörvényt. Életben marad a direkt marketing! Bár a törvényhozás szigorított, továbbra is érvényes az opt-out rendszer a postai címzett reklámküldemények esetében, azaz nincs szükség előzetes hozzájárulásra, ha a reklámot ilyen formában kívánjuk közzétenni, és ehhez a direkt marketing törvényben kivételekként rögzített adatbázisokból állítjuk össze a lakossági célcsoportot.
Olvass tovább