Változó online tartalomfogyasztás

Kategória: Kutatás.

A gemius/Ipsos Audience online közönségmérési rendszer adatai alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata, illetve a fogyasztott tartalom jellege is. Miközben folyamatosan nő az internet eléréssel rendelkezők száma (ezen belül kiemelten az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké) a demográfiai megoszlásuk alig változik, mindössze a szakmunkás végzettségűek arányának kismértékű növekedése észlelhető.
Olvass tovább

Szex, autók, sport

Kategória: Kutatás.

Avagy mit mutatnak a webAUDIENCE adatok a szex, autó illetve a sportoldalak látogatóiról. Milyen oldalakat látogatnak azok, akik havonta többször, vagy gyakrabban ápolják az autójukat? Autós netalántán szex vagy sportoldalakat inkább? Meglepő módon leginkább sport lapokon, ezt követően szex oldalakon, legkevésbé autós oldalakon lehet elérni őket.
Olvass tovább

Nők és a bulvár

Kategória: Kutatás.

Avagy mit mutatnak a webAUDIENCE adatok a bulvár és a női weblapok látogatóiról. Az internetezők közül a női weblapok olvasói jellemzően jóval több időt fordítanak saját magukra - gyakrabban járnak kozmetikushoz, szoláriumba, aerobic és fitnesz edzésre - mint az átlagos internetező közönség. Az online női lapok olvasói elsősorban magasabb iskolai végzettségű (főiskola, egyetem) 30-59 éves nők, akik gyakran szoktak főzni, új recepteket kipróbálni, illetve varrni, kötni, hímezni.
Olvass tovább

4 000 fő felett a gIA szoftverpanel

Kategória: Aktuális.

Átlépte a 4 000 fős létszámot a gemius/Ipsos Audience (gIA) online közönségmérés szoftverpanelje. A kutatás nem csak forgalmi adatokkal szolgál a felhasználónak, de lehetőség van tetszőlegesen alakított célcsoportokra vonatkozóan is teljes körű lekérdezéseket és elemzéseket végrehajtani.
Olvass tovább

Közös termékkel a GfK és a Medián

Kategória: Kutatás.

Az újonnan bevezetett webAUDIENCE termékcsalád négy pillére teljes körű megoldást kínál az online közönségmérésre, illetve médiatervezésre. A Medián által korábban kifejlesztett webAUDIT és webRATE rendszerbe most új elemként kapcsolódott be a GfK Hungária által nyújtott információkat szolgáltató webPROFILE kiegészítve a webPANEL szoftveres paneljének adataival.
Olvass tovább

A keresés mindent visz?

Kategória: Aktuális.

Az internetezők 90%-a böngészett keresőoldalon augusztusban. A gemius/Ipsos Audience megoldása mutat először teljeskörű képet a piacról. A korábban használt közönségmérési módok nem tették lehetővé bizonyos - például nemzetközi - oldalak megjelenítését, értékelését. Így állhatott elő az a helyzet, hogy a látogatottsági toplistákban nem szerepeltek a keresőoldalak, mintha a hazai piac jelentősen eltérne a nyugati internet-használati jellemzőktől, ahol ezek a felületek vezető népszerűségnek örvendenek.
Olvass tovább