Az RTL Klub beszállt a digitális átállásba

Kategória: Aktuális.

Az RTL Klub tizenegy éves szerződést írt alá az Antenna Hungáriával a digitális földfelszíni műsorszórás rendszerébe való belépésről. Ezentúl az RTL Klub is szabadon fogható lesz a digitális multiplexben hagyományos, azaz SD-felbontásban. Az RTL Klub műsora is része lett a MinDig TV szabadon fogható kínálatának és az RTL csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez is.
Olvass tovább

Az Antenna Hungária és a Magyar Telekom megkezdheti a 26GHz-es frekvenciatartomány használatát

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által 2008 októberében meghirdetett pályázatok elbírálását követően a Magyar Telekom Nyrt. és az Antenna Hungária Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) megkezdheti a 26GHz-es frekvencia használatát. A használati jogosultságért a két társaság együttesen nettó 720 millió forintot fizet a magyar államnak.
Olvass tovább

Digitális multiplexben a Gazdasági Rádió

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Rádió műsora is csatlakozott az Antenna Hungária április végéig meghosszabbított DAB rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzásához. Az Antenna Hungária 2008 decemberére fejezte be a digitális földi rádióhálózat első részét, aminek a lakossági lefedettsége megközelíti a 30 százalékot.
Olvass tovább

Induló mobilTV

Kategória: Aktuális.

Rengeteg kísérlet után ismét beindította az Antenna Hungária (AH) a mobillal fogható DVB-H tévéadást. A mobilszolgáltatókkal tárgyal a cég, de egyelőre nélkülük indult el a műsorszórás. A Nokia pedig piacra dobta az N96 mobilt, amivel tévézni is lehet. Most három adótoronyból sugároznak jelet Budapesten, sokkal nagyobb teljesítménnyel, mint a korábbi kísérletek során.
Olvass tovább

Közlemények a digitális sugárzásról

Kategória: Aktuális.

A TV2 és az RTL Klub is rövid közleményt adott ki a digitális sugárzásról. A TV2 műsora fel kerül-e a multiplexre, még nem tisztázott. Az RTL Klubot üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt. a kiírásban szereplő határidő előtt kötelezettségvállaló nyilatkozatot tett az Antenna Hungária Zrt. felé. 
Olvass tovább

Danubius digitálisan is

Kategória: Aktuális.

A kereskedelmi rádiók közül a Danubius Rádió műsora került rá elsőként az Antenna Hungária által üzemeltetet kísérleti DAB hálózatra.  A próbasugárzás alkalmával tesztelik a vételt, a hangzást, valamint a képi és szöveges kiegészítő információk átvitelének minőségét. 2008. december 1-től a tenderben vállaltaknak megfelelően DAB formátumban kezdi meg a digitális rádiós műsorsugárzást az Antenna Hungária.
Olvass tovább

Az Antenna Hungária Zrt. nyert

Kategória: Aktuális.

Az Országgyűlés illetékes bizottsága pénteki ülésén jóváhagyta a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntését, mely szerint a digitális átállás során az országos földfelszíni televíziós és a rádiós műsorszóró-hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatot az Antenna Hungária Zrt. nyerte meg, jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Olvass tovább

Az NHH szerint erősödik majd verseny

Kategória: Aktuális.

A földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére és a földfelszíni digitális rádiós hálózat üzemeltetésére kiírt pályázatra ajánlatot tevő valamennyi pályázó megfelelt a formai követelményeknek, így a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a pályázókat résztvevőként nyilvántartásba vette - jelentette be az NHH.  Az egy csomagban meghirdetett öt földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Digital Broadcasting Kft., a VHF sávban működő földfelszíni digitális rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére pedig az Antenna Hungária Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. pályázik.
Olvass tovább

Négy ajánlat érkezett

Kategória: Aktuális.

A földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére és a földfelszíni digitális rádiós hálózat üzemeltetésére is két- két ajánlat érkezett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a pályázat beadási határidejének lejárta után. A földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Digital Broadcasting Kft. cégek, míg a földfelszíni digitális rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére szintén az Antenna Hungária Zrt., valamint a Magyar Rádió Zrt. adta be ajánlatát.
Olvass tovább