Újabb társzabályozási megállapodás

Kategória: Aktuális.

A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületével is társszabályozási megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A közigazgatási szerződést július 20-án, szerdán írta alá Málnay B. Levente, a MEME és Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke.
Olvass tovább

A közmédia ”lezüllesztett” rendszere

Kategória: Aktuális.

Az új médiatörvény nem terjeszkedik túl azon, amit az európai uniós irányelv megjelenít - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke szerdán Budapesten, a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége által rendezett konferencián.
Olvass tovább

Szalai Annamária különvéleménye Mónika Show és Joshi Bharat ügyben

Kategória: Aktuális.

Szalai Annamária, testületi tag különvéleményben jelezte, hogy nem ért egyet azzal a 2009. december 9-én született döntéssel, amelynek eredményeként az ORTT irodája által már kivizsgált és súlyosan törvénysértőnek minősített, majd hónapok óta napolt 14 db Mónika és 18 db Joshi Bharat adás ügyében megszűnik a közigazgatási eljárás, anélkül, hogy az ORTT ezen törvénysértések tekintetében bármilyen következményt, szankciót érvényesített volna.
Olvass tovább

Aláírták a rádiós szerződéseket

Kategória: Aktuális.

Aláírták a két új országos kereskedelmi rádió hét évre szóló koncessziós szerződését Budapesten. A dokumentumot az Országos Rádió és Televízió Testület részéről Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja látta el kézjegyével, miután Majtényi László elnök a múlt heti döntés után lemondott tisztségéről, és jelezte, nem írja alá a megállapodást.
Olvass tovább

Megbüntették a Tv2-t is

Kategória: Aktuális.

Szalai Annamária, a Fidesz ORTT-delegáltjának javaslata kapta a többséget, hogy pénzbüntetés helyett 12 órára elsötétüljön a Tv2. Pedofíliáról beszéltek februárban a Joshi Bharatban, a csatorna bírósághoz fordul. Az ORTT szerint a délutáni idősávban nem lehet beszélni a pedofíliáról, még akkor sem, ha a műsorban nem hangzanak el trágár szavak.
Olvass tovább

Szalai Annamária szerint Kuncze szereptévesztésben van rádióműsorában

Kategória: Aktuális.

A Testület hatósági ellenőrzést indított Kuncze Gábor, SZDSZ-es parlamenti képviselő a Klubrádióban heti rendszerességgel folytatott műsorvezetői tevékenysége kapcsán. Szalai Annamária testületi tag különvéleményt fogalmazott meg a Klubrádió "Az ötös" című műsorszáma kapcsán hozott testületi döntéssel szemben.
Olvass tovább