Felfelé ível a globális kereskedelmi ingatlan piac

Kategória: Kutatás.

A Cushman & Wakefield, 56 ország kereskedelmi ingatlanbefektetési volumen változásait elemző "Nemzetközi Befektetési Atlasz 2010" kutatásának előjelzése szerint, a befektetések 30 százalékos növekedése várható 2010-ben világszerte, ezzel 478 milliárd dollár (362 milliárd euró) összbefektetést érve el, mely nagyban köszönhető az Egyesült Államok újraéledő piacának. Hosszú ideje először a magyar befektetési piac kilátásai nagyon bíztatóak.
Olvass tovább

A legnagyobb spammerek

Kategória: Aktuális.

Az internetes biztonsággal foglalkozó Sophos közzétette jelentését a 2009 második negyedévében legtöbbet spammelő tizenkét országról. Az eredmények meglepetéseket is tartogatnak. Míg az Egyesült Államok (ahonnan az összes spam üzenet 15,5%-a származik) továbbra is magabiztosan vezet a második helyezett Brazília előtt (11,1%), Oroszország a kilencedik helyre csúszott vissza 3,2%-kal.
Olvass tovább

Tengerentúli megbízás

Kategória: Aktuális.

Az emlőrákkal foglalkozó betegszervezetek és gyógyult aktivisták legnagyobb hálózata, a Susan G. Komen for the Cure alapítvány ismét kommunikációs megbízást adott az Avantgarde-nak. Az USA egyik legnagyobb civil szervezetének alapítója Nancy G. Brinker, az Amerikai Egyesült Államok korábbi budapesti nagykövete július 10-én azért járt Magyarországon, hogy bejelentse: a Komen 100 ezer dollárt adományoz a hazai emlőrák elleni küzdelemre és a vidéken élő magyar nők felvilágosítására.
Olvass tovább

A legnagyobb kockázat

Kategória: Aktuális.

Az ING Investment Management (ING IM) közreadta 2008 második félévére vonatkozó előrejelzését. Elemzői szerint az év második felében a legnagyobb kockázatot már nem az Egyesült Államok jelzálogpiaci krízisének további terjedése, hanem a globális inflációs nyomás, illetve egy esetlegesen elhúzódó USA recesszió jelentheti.
Olvass tovább

Sztáregyetemek

Kategória: Aktuális.

Továbbra is az Egyesült Államok büszkélkedhet a világ legtöbb egyetemével, legalábbis a sanghaji Csientung Egyetem évente összeállított ranglistájának 2007-es kiadása szerint. A 38 ország 500 felsőfokú oktatási intézményét összehasonlító tanulmányban az első 20 helyezett közül 17 amerikai, 2 brit és egy japán képzőhely szerepel. A világ legjobb ötszáz felsőoktatási intézménye között két magyarországi található, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem - írja a vg.hu.
Olvass tovább

Korlátozzák a gyerekeknek szóló reklámokat.

Kategória: Aktuális.

Az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszergyártói és gyorsétteremláncai, köztük a Coca-Cola, a PepsiCo, a McDonald's, a Kraft Foods, a Mars, az Unilever és a Cadbury Adams, úgy döntöttek, korlátozzák vagy akár meg is szüntetik a 12 éven aluli gyermekeknek az egészségtelen ételek reklámozását. A Kellogg, a General Mills és a Kraft Foods cégek megegyeztek, hogy nem reklámoznak gyerekeknek olyan gabonapelyheket, amelyekben 12 grammnál nagyobb a cukortartalom - írja a MarketWatchra hivatkozva az index.hu.
Olvass tovább