Pénzügyi ismeretek a támogatott Est Lapokban

Kategória: Aktuális.

Október 29-én, a világtakarékossági nap alkalmából a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával százezer példányban jelenik meg az Est lapok legújabb különszáma. Az elsősorban fiataloknak szóló ingyenes kiadvány az Est lapok megszokott terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban.
Olvass tovább

Élelmiszerbiztonság a hazai fogyasztók szemével

Kategória: Kutatás.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2009 márciusában az Állami Nyomda megbízásából 1000 fős mintán kérdőíves felmérést végzett a magyar lakosság élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos tapasztalatairól. A kutatási eredmények megállapították, hogy a lakosok több mint 60%-a vásárolt már olyan élelmiszert, ami a feltüntetett lejárati idő ellenére romlott volt, ennek ellenére 76%-uk többnyire megbízik a címkén feltüntetett információkban.
Olvass tovább

Közös fellépés a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

Kategória: Aktuális.

A pénzügyi kultúra fejlesztése céljából határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A három intézmény ennek érdekében állandó munkacsoportot hoz létre, amely a pénzügyi ismeretek terjesztését segítő közös programokat dolgoz ki.
Olvass tovább

Versenyhivatali elismerés Szamosi Katalinnak

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke és a díjátadó ünnepség díszvendége, Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke "Versenykultúrért" díjat adott át dr. Szamosi Katalin, ügyvédnek, a Versenyjogi Egyesület elnökének. A "Versenykultúráért" díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén harmadszor került átadásra.
Olvass tovább

Csillagszóró hadművelet

Kategória: Aktuális.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH), az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBIH) koordinálásával az idei szezonban már harmadik éve fokozottan ellenőrzi a karácsonyi és szilveszteri ünnepi élelmiszer kínálatot. Egy hét alatt már ezernél is több ellenőrzést végeztek és 80 millió forintnál is több bírságot szabtak ki.
Olvass tovább