Az RTL Klub beszállt a digitális átállásba

Kategória: Aktuális.

Az RTL Klub tizenegy éves szerződést írt alá az Antenna Hungáriával a digitális földfelszíni műsorszórás rendszerébe való belépésről. Ezentúl az RTL Klub is szabadon fogható lesz a digitális multiplexben hagyományos, azaz SD-felbontásban. Az RTL Klub műsora is része lett a MinDig TV szabadon fogható kínálatának és az RTL csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez is.
Olvass tovább

Az Antenna Hungária és a Magyar Telekom megkezdheti a 26GHz-es frekvenciatartomány használatát

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által 2008 októberében meghirdetett pályázatok elbírálását követően a Magyar Telekom Nyrt. és az Antenna Hungária Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) megkezdheti a 26GHz-es frekvencia használatát. A használati jogosultságért a két társaság együttesen nettó 720 millió forintot fizet a magyar államnak.
Olvass tovább

Induló mobilTV

Kategória: Aktuális.

Rengeteg kísérlet után ismét beindította az Antenna Hungária (AH) a mobillal fogható DVB-H tévéadást. A mobilszolgáltatókkal tárgyal a cég, de egyelőre nélkülük indult el a műsorszórás. A Nokia pedig piacra dobta az N96 mobilt, amivel tévézni is lehet. Most három adótoronyból sugároznak jelet Budapesten, sokkal nagyobb teljesítménnyel, mint a korábbi kísérletek során.
Olvass tovább