A Ringier AG és az Axel Springer AG összevonja kelet-európai érdekeltségeit

Kategória: Aktuális.

A Ringier AG és az Axel Springer AG egy új, zürichi székhelyű közös-vállalatban egyesíti Kelet-Európa öt országában folytatott tevékenységét. Az újonnan alakuló társaságban mindkét vállalatnak 50 százalékos részesedése lesz. A közel 414 millió eurós (604 millió svájci frank) összforgalmat bonyolító és 4800 dolgozót foglalkoztató közös-vállalkozás az egyik legnagyobb média vállalat lesz Kelet-Európában. A vállalat tőzsdei bevezetése három - öt éven belül várható.
Olvass tovább

Egyesülhet a Ringier és az Euromédia

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Ringier-csoport megszerezhesse az Europress Kft. és az Euromédia Bt. feletti irányítást. A Ringier AG a 2009. júniusában megvásárolta a Heinrich Bauer Verlag Beteilungs-től (HBV) az Europress Lapkiadó Kft üzletrészeinek 50 százalékát, valamint annak az Euromédia Lapkiadó Bt-ben meglévő 49,98 százalékos részesedését.
Olvass tovább

A Ringier megvette a Rose d’Or Fesztivált

Kategória: Aktuális.

A Ringier AG megszerezte a Rose d'Or Fesztiválhoz fűződő jogokat és ezzel tovább bővíti a szórakoztatási területhez kapcsolódó portfólióját. A fesztivál során kiosztott díjak jelentős hírnévre tettek szert a televíziós szakemberek körében. 2010-ben ünnepli a Rose d’Or fennállásának 50. évfordulóját, a televíziós trendekre és újszerű műsorokra fókuszáló fesztivál retrospektív áttekintéssel készül a jubileumi eseményre.
Olvass tovább

A Deutsche Telekom a SAS kampánymenedzsment megoldását választotta

Kategória: Aktuális.

A német Deutsche Telekom AG nemzetközi szinten is a SAS kampánymenedzsment megoldását választotta, mint standard alkalmazást a T-Home és T-Mobile üzletágainál. A SAS közvetlen összehasonlítás alapján nyert versenytársaival szemben. Ezen a területen a németországi T-Home-nál már korábban is sikeresen alkalmazták a SAS Kampánymenedzsment megoldását.
Olvass tovább

A Ringier Svájc átalakítja felsővezetését

Kategória: Aktuális.

Csökken a Vezetői Testület létszáma. Alexander Theobald, a Ringier AG, a Ringier Magyarországért és Ringier Romániáért felelős regionális vezetője elhagyja a céget. A Ringier Románia ügyvezető igazgatója, Marius Hagger és a Ringier Magyarország ügyvezető igazgatója, Mihók Attila ezentúl közvetlenül Christian Ungernek a Ringier AG vezérigazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel.
Olvass tovább

A GVH vizsgálja, hogy egy kézbe kerülhet-e a Blikk és a Bors

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Ringier Kiadó Kft. és a Ringier AG vállalkozások kérelme alapján a Híd Rádió Zrt. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára. A kérelmezők a Híd Rádió Zrt. feletti irányításszerzéssel meg kívánják vásárolni a Bors elnevezésű lapot, ehhez kérték a GVH engedélyét.
Olvass tovább

A GVH részletesen megvizsgálja

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Strabag SE kérelme alapján a Cemex Austria AG és leányvállalatai feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára és a fúzió két lépcsőben történő, részletes vizsgálata mellett döntött. A GVH 2008 szeptemberében kapott értesítést az Európai Bizottságtól, hogy a Strabag irányítást kíván szerezni a Cemex Austria AG felett.
Olvass tovább

Az új vezérigazgató Christian Unger

Kategória: Aktuális.

Karrier A korábbi vezérigazgató, Martin Werfeli (51) bekerült a Ringier AG igazgatótanácsába, így 2009. január 1-jétől átadja a médiakonszern vezetését Christian Ungernek (41), aki ez idáig a MIH Internet Europe leányvállalatát, a Nasperst irányította. Werfeli továbbra is megtartja a svájci nyomdai üzletággal kapcsolatos összes felelősséget.
Olvass tovább

Mercedes GLK installáció

Kategória: Aktuális.

A Mercedes-Benz 2009 januárjában vezeti be a piacra a Mercedes GLK-t. A nagyszabású bemutatón egy speciális installácóban lesz látható a legújabb szériaautó. Ennek apropójából a Mercedes autók gyártója, a Daimler AG, idén tavasszal 6 európai ország, nemzetközileg is elismert design-iskoláját kérte fel arra, készítsék el saját installációjukat. Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország valamint Svájc mellett Magyarországról, sőt egész Kelet-Európából egyedüliként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) kérték fel a design-versenyre.
Olvass tovább