Kategória: Aktuális.

Ez a felvásárlás a szintén a Naspers cégcsoporthoz tartozó Vatera online piactér működését és jövőbeni stratégiáját – a találgatásokkal ellentétben – semmilyen formában nem érinti.

A Vatera, mint a legnagyobb online piactér a cégcsoportban zajló változásoktól függetlenül a jövőben is meg kívánja őrizni piaci pozícióját, és továbbra is igyekszik megfelelni az új kihívásoknak. Stratégiáját a változó piaci adottságokhoz igazítja, és a jövőben az oldal és a szolgáltatások további fejlesztésére koncentrál, a felhasználói igényeknek megfelelően.

„Bár a tulajdonosi kör azonos, a Vatera jövőjét nem befolyásolják az OLX körüli változások. Látni kell, hogy két oldal profilja számos tekintetben eltér. A Vatera hazánkban ma egyet jelent az online licitálás fogalmával, emellett nem csupán egy aukciós oldal, hanem igazi online bevásárlóközponttá nőtte ki magát. A használt, illetve licitálással megvásárolható termékek mellett nagy arányban vannak jelen az új és garanciális termékek is, valamint hétről hétre elérhetők különösen kedvező ajánlatok is Vatera Sztárajánlatok néven. Így az oldal a vásárlói igények rendkívül széles körét tudja lefedni, és ennek köszönhetően az elmúlt félévben nagyon jó eredményeket értünk el” – mondta Szanitter Áron, az Allegro Group HU Kft. ügyvezető igazgatója.

Az apróhirdetési oldalaktól eltérő profil mellett a piactér egyik legfontosabb erőssége a biztonságos adásvétel lehetősége: az oldalon értékelési rendszer működik, így a felhasználók ellenőrzött eladóktól vásárolhatnak. Ráadásul 2014 októberében elindult a Biztonságos Vásárlás Program, amely keretében a vásárlók számára garanciát vállal az oldalon történő adásvételekre 100.000 Ft-os értékhatárig.

A Vatera emellett olyan kényelmi szolgáltatásokkal igyekszik megfelelni a felhasználói igényeknek, mint a lehető legrészletesebb termékinformációk, a jól strukturált, könnyen kereshető kategóriák vagy a heti akciós ajánlatok. Az online aukciós oldal továbbá ebben az évben is számos újítást tartogat a felhasználók számára.
(BrandTrend)