Kategória: Aktuális.

A tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj célja, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, feltárja a fejlesztendő területeket és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt. A december 4-én tartott díjátadó ünnepségen kis-, közép- és nagyvállalat, valamint közigazgatás kategóriákban vehették át az elismerést a munkavállalói egészségmegőrzés érdekében tett erőfeszítéseikért a nyertesek.

Legfittebb Munkahely

A kisvállalat kategóriában első helyezést elért Sz+C Stúdiónál többek között bevezetésre került a munkahelyi tai chi, a középvállalati kategória győztese, az HBO vezetői elkötelezettségét pedig mi sem példázza jobban, mint a saját edzőterem, melyet a kollégák számára tartanak fenn. A nagyvállalat kategóriában diadalmaskodó Unilever komplex egészségmegőrző programja annyira hatásos, hogy a hiányzásos napok száma évente mindössze 3,4, az országos 8 napos átlaghoz képest. A közigazgatási kategória nyertese az Igazságügyi Minisztérium és a Kancellária Sportegyesület lett. Az immár több száz minisztériumi tagot számláló egylet munkájának köszönhetően az Igazságügyi Minisztérium dolgozói 87 százalékának élete szerves részét képezi a sport.

„Számos nemzetközi példa bizonyítja, hogy a munkavállalók egészségének támogatása akár 80 százalékkal is megnövelheti a termelékenységet és jelentősen csökkenti a hiányzások mértékét” – nyilatkozta a díj alapítója, Czakó Márton. „A programmal többek között ezekre az egyértelmű gazdasági előnyökre is szeretnénk felhívni a munkáltatók figyelmét” – tette hozzá a sportolói múltra visszatekintő szakember. A díjátadót megelőző előadásában a program szakmai vezetője, dr. Szabó Ágnes egyetemi adjunktus kiemelte, hogy tavaly Magyarországon a munkavállalók mindössze 17%-a tapasztalt olyan rendszeres programot munkahelyén, amely testi-lelki jólétét támogatja.

Az idei felméréshez szakmai támogatóként az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI) is csatlakozott. A Legfittebb Munkahely Felmérésen résztvevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kapnak dolgozóik fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen, valamint tanácsadásban is részesülhetnek.

A Legfitteb Munkahely Díj nyertesei 2014-ben:

Kisvállalat kategória:
1. helyezett – Sz+C Stúdió Kft.

Középvállalat kategória:
1. helyezett – HBO Holding Zrt.

Nagyvállalat kategória:
1. helyezett – Unilever Magyarország Kft.

Közigazgatás kategória:
1. helyezett – Igazságügyi Minisztérium
(BrandTrend)