Kategória: Aktuális.

Az ÖRT tagságának bővülése a felelős kommunikáció erőteljes térhódítását jelzi, amely a jogi és etikai megfelelés mellett a fogyasztók reklám iránti bizalma szempontjából is fontos.

Hollandiában nagyon erős és jól beágyazott az önszabályozó szervezet, így nem csoda, hogy a Philips Magyarországon is az ÖRT tagság mellett döntött. “Örülök, hogy az ÖRT-tel kialakított jó munkakapcsolat a Philips Magyarországnál is folytatódik” – fogalmaz Rátky Rita, a Philips Magyarország Consumer Lifestyle divíziójának marketing menedzsere.

“Az Exeltis és az ÖRT kapcsolata az ÖRT főtitkárának cégünknél történt prezentációjával kezdődött. A több mint 40 országban működő és a női egészség terén meghatározó cégünk örömmel néz az ÖRT-tel történő immár szoros együttműködés elé” – jegyzi meg dr. Gilly András, a cég ügyvédje. “Cégünk számára nem csak az erősen szabályozott gyógyszerre illetve étrend-kiegészítőre vonatkozó állítások, de reklámjaink valamennyi eleme szempontjából fontos az etikus kommunikáció” – teszi hozzá Gilly.

“Az ÖRT tagság bővülése nem elsősorban az ÖRT megerősödése, hanem magának az elvnek, vagyis az etikus kommunikáció, és az önszabályozásban aktív reklámipari szereplőknek az erős elkötelezettsége miatt is fontos” – hangsúlyozza Megyer Örs, az ÖRT elnöke.

“A reklámozói oldalnak az ÖRT tagság soraiban mutatott sokszínűsége – most éppen a háztartási gépek és a gyógyszeripar gyártói és forgalmazói – jelzik, hogy a reklámozás során felmerülő kérdések felelős válaszai során egyre több szempont merül fel, amelyre az önszabályozás megfelelő választ tud adni” – teszi hozzá Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.
(BrandTrend)