Kategória: Aktuális.

A Public Relations Global Network (PRGN) 2014 októberében két új PR-ügynökséget választott tagjai közé. A Romániából, illetve az Egyesült Államokból, Detroitból érkező két cég, az Alexandra Dinita irányításával működő Free Communication és a Jim Bianchi által vezetett Bianchi Public Relations csatlakozásával immár világszerte 49 független PR-ügynökséget tömörít a hálózat. Az ünnepélyes tagfelvétel a PRGN Londonban megrendezett őszi közgyűlésén zajlott le, ahol Magyarországot a Goodwill Communications képviselte.

„A Free Communication és a Bianchi Public Relations csatlakozásával hálózatunk újabb kiemelt pozíciókat szerzett Kelet-Európában és az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában” – mondta Uwe Schmidt, a PRGN soros elnöke, a hamburgi székhelyű PRGN-tagvállalat, az Industrie-Contact AG ügyvezetője. – „A PRGN mind ágazati, mind földrajzi szempontból rendkívül szerteágazó ügyfélköre számára jelentős érték ügynökség-hálózatunk további bővítése és új kulcspiacok megszerzése.”

„A Free Communication PRGN-tagsága számunkra is jelentős lépés, hiszen a román PR-ügynökség tagja az általunk alapított CEEASC régiós hálózatnak is, amely cseh, lengyel, román és szlovák ügynökségi partnerekkel közösen nyújt magas szintű üzleti kommunikációs szolgáltatásokat a régiónk iránt érdeklődő vállalatoknak. A romániai ügynökség felvételével régióbeli partnereink szakmai munkáját is elismerte a globális hálózat” – hangsúlyozta Kondor Anna, a PRGN-ben Magyarországot képviselő Goodwill Communications ügyvezető partnere. – „Nekünk, európai ügynökségeknek mindez azért különösen értékes, mert a PRGN európai lefedettsége tovább bővül, ami újabb lehetőségeket jelent a régióban aktív megbízók számára.”

A 2002-ben Bukarestben alapított Free Communication stratégiai tervezést és tanácsadást, médiakapcsolati, online kommunikációs, illetve közösségi média tanácsadást nyújt a privát, valamint a közszférában működő vállalatoknak. Jelenleg, többek között a Sanofi, a Mazda, a WizzAir és a Panasonic nagyvállalatokkal dolgozik együtt.

Az 1992-ben Detroitban alapított, Jim Bianchi által irányított Bianchi Public Relations túlnyomó részben az ipari szektor szereplőinek nyújt stratégiai kommunikációs tanácsadói szolgáltatást. 1992 óta a Freudenberg-NOK, 1994 óta a TRW Automotive, 1997 óta a Johnson Controls Automotive és 2008 óta a Schaeffler Group USA kommunikációs partnere.
(BrandTrend)