Kategória: Aktuális.

A Pegazus Díj, amely a legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások rangos elismerése idén ismét elismeri azokat a hazai kkv-kat, melyek kiváló gazdasági teljesítményt nyújtanak. A díjat az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; valamint a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója adományozza. Az exkluzív díjátadó gálát november 27-én a Vigadó épületében rendezik meg.

A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák. A szakmai zsűri a Bisnode által kezelt nyilvános cégadatok elemzésével több mutató alapján értékeli a vállalatokat; a feltörekvő kategóriában az 500 millió és 2,5 milliárd forint közötti, míg a piacvezető kategóriában a 2,5 milliárd feletti árbevételt realizáló cégeket jelölik a Pegazus Díjra.

A Pegazus Díjat minden évben ugyanazon szempontok alapján ítélik oda a nyerteseknek. A díj alapítói azokat a legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozásokat értékelik, amelyek jelenleg is aktívak, jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és a 2013-as évre vonatkozó EBITDA eredményük pozitív.

pegazus

Az alapítók szándéka, hogy a Pegazus Díjjal nyilvános elismerésben részesüljenek azok a magyar kis- és középvállalatok, melyek stabilan, megbízhatóan működnek. Az elismeréseket díjátadó gála keretében vehetik át a nyertes cégek képviselői, melynek idei díszvendége Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely alapítója, műsorvezetője pedig Till Attila lesz.

A tavalyi Pegazus díjátadó első helyezettjei feltörekvő kategóriában az Armatex, a STEEL Profession és a Nagév Cink, míg piacvezető kategóriában a VIDEOTON EAS, a Keskeny Nyomda, valamint a MASTER GOOD vállalatok voltak.
(BrandTrend)