Kategória: Aktuális.

A Marketing&Media kommunikációs szaklap idén immár ötödik alkalommal állította össze a hazai digitális piac legmeghatározóbb szereplőinek listáját. A kategóriánként készült sorrend mellett másodszorra készült egységes toplista, amely elismert média-újságírók, valamint a digitális piaccal kiemelten foglalkozó szakújságírók közreműködésével készült. A „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” összeállítás azokat a személyeket listázza, akiket 2014-ban a szakmai zsűri a digitális piac legbefolyásosabbjai közé választott. A 2014-es év legjobbjainak, az első tíz helyezettnek járó díjat október 21-én, kedd este adták át. „A korábbi évekhez hasonlóan idén is felülreprezentáltak a listában a nemzetközi piacokon is ismert cégek alapító innovátorai, valamint a hazai véleményvezérek is előkelő helyeken végeztek” – mondta el a díjátadón Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője.

Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek

a Digitális Piacon

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Halácsy Péter, Somlay -Fischer Ádám, Árvai Péter Prezi.com

2.

Uj Péter 444.hu

3.

Fehér Gyula Ustream TV

4.

Vinnai Balázs Mysis

5.

Várkonyi Balázs Extreme Digital

6.

Novák Péter IAB, Használtauto.hu

7.

Szily László Cink.hu

8.

Gerő Viktor Centrál Media

9.

Kovács Zoltán Aegis Media

10.

Mong Attila Átlátszo.hu

Forrás: Marketing&Média

A digitális piac legbefolyásosabb személyeit tartalmazó lista első tíz helyezettje közül négyen is az alapító innovátorok kategóriájába tartoznak, ezzel is jelezve, hogy a hazai digitális világban sokan állnak nemzetközileg vagy régiósan ismert vállalat élén. A listavezető Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlay-Fischer Ádám trió közül utóbbi a tavalyi listán is dobogós helyezést ért el. Egy év elteltével sikerült két helyet előrelépniük, ami továbbra is jelzi a Prezi töretlen sikerét. Az innovátorok közül Somlai-Fischer Ádámon kívül csak Fehér Gyula, a Ustream TV internetes videostreaming szolgáltató egyik alapítója szerepelt 2013-ban is az élmezőnyben, akinek idén szintén sikerült javítania a helyezésén. Negyedik helyezett lett Vinnai Balázs, aki az Év üzletembere díjat is megkapta, az általa alapított IND Groupot pedig azóta a Mysis szoftverfejlesztő mogul vásárolta fel. A Sanoma felvásárlása kapcsán Gerő Viktorról is sokat hallhattunk az évben a Centrál Mediától, ami a lista nyolcadik helyéhez is hozzásegítette.

Az innovátorok mellett a tavalyi évhez hasonlóan a véleményvezérek is a lista előkelő helyein végeztek. A tavalyi első helyezett Uj Péter, a 444.hu alapításával idén is őrzi dobogós helyét, az első tíz helyezett közé idén Szily László, a Cink.hu vitriolos írásainak szerzője, valamint Mong Attila, az Atlatszo.hu főszerkesztő-helyettese kerültek be a hetedik és a tizedik helyen.

Az alapító-innovátorok és véleményvezérek mellett jutott hely a listán a digitális médiavállalkozások topvezetőinek is. Novák Péter, az IAB Hungary elnöke, ez év tavasza óta pedig a Használtautó.hu ügyvezető igazgatója a hatodik helyezést érte el, míg Kovács Zoltán, az Aegis Media vezetője a kilencedik helyet tudhatja magáénak. A lista 10-es élvonalába az e-kereskedők közül a hazai online kiskereskedelmi piac egyik legjelentősebb szereplője, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója, Várkonyi Balázs került be ötödikként.
(BrandTrend)