Kategória: Aktuális.

Urbán Zsolt, az MRSZ elnöke sikeres időszaknak értékelte a szövetség elmúlt 22 havi tevékenységét, melyet mind az MRSZ működési mutatói, mind az MRSZ lezárt és megkezdett projektjei, illetve a legfrissebb Ipsos/Médiapiac kutatás támasztanak alá.

Az MRSZ elnöke kiemelte a Reklámszövetség iparági-szakmai koordináló szerepét a reklámadó bevezetését megelőző kormányzati egyeztetések során, valamint a reklámadó bevezetését követő jogalkalmazási-értelmezési kérdések kezelésében. Az MRSZ utóbbi tevékenysége körében az általa és tagjai által kért minisztériumi állásfoglalásokat a reklámadó-törvénnyel egységes szerkezetbe foglaltan közzéteszi honlapján és eljuttatta tagjainak.

E munkájával párhuzamosan az MRSZ a reklám gazdasági hatásait elemző kutatást rendelt meg, mely alátámasztotta a reklám gazdasági hajtómotor szerepét és az iparág magyar gazdaságban betöltött megkerülhetetlen helyét.

A sikeres események sorában említette meg Urbán Zsolt a TOP 50 médiaszemélyiség díjátadóban való kooperációt, valamint a reklámköltések megoszlását bemutató „Reklámtorta” 2013 és 2014 kutatás eredményeinek közzétételére szervezett nagy érdeklődésre számot tartó sajtótájékoztatót.

A számos szakmai együttműködés között az elnök aláhúzta a Magyar Reklámszövetség AmCham-mel és Gazdasági Versenyhivatallal kötött megállapodásait, illetve kiemelte a szakmai sajtóval és a szakmai konferenciákkal fennálló folyamatos kapcsolattartást. Az iparági szabályozás és az azt érintő jogalkalmazás területével foglalkozó, illetve ez iránt érdeklődő jogászok és ügyvédi irodák résztvételével megalakult az MRSZ Jogi tagozata is.

Urbán Zsolt végül kiemelte és megköszönte mindazok munkáját, akik segítségével megvalósulhatott, hogy a Magyar Reklámszövetség a kommunikációs iparág legismertebb szakmai szervezete. A Médiapiac szaklap és az Ipsos „Marketing Mood Barometer 2014.” közös kutatásának közelmúltban közzétett eredményei szerint a megkérdezett top 200 márkatulajdonos marketinges döntéshozói szerint a szakma az MRSZ neve mellett annak tevékenységét is ismeri.

Az MRSZ elnöke végül bemutatta a Reklámszövetség jövőre vonatkozó terveit, amelyeknél felhívta hangsúlyosan a figyelmet arra, hogy a jövőben még nagyobb szerepe lesz a szakmai összefogásnak és az iparág pozicionálása erősítésének annak érdekében is, hogy a reklámadóval kapcsolatosan eredményeket érhessen el a szakma, illetve elkerülje az esetleges további negatív hatású intézkedéseket.

Az MRSZ közgyűlése az MRSZ Alapszabályának egyéb módosításai mellett jóváhagyta az MRSZ felügyelőbizottságának létrehozását, melynek tagjai Aczél László, Kádár Tamás és Megyer Örs.
(BrandTrend)