Kategória: Aktuális.

A Real Madridot senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen ez a világ legsikeresebb sportklubja. A Deloitte felmérései szerint az elmúlt tíz évben ennek a klubnak volt a legnagyobb bevétele és a különböző bajnokságokban elért eredményei magukért beszélnek. Az Universidad Europea pedig az egyik vezető magánegyetem Spanyolországban, a nemzetközi Laurate International Universities hálózat tagja, mely 30 országban 75 egyetemet foglal magába és több mint 800.000 diákot oktat. Ennek az egyetemnek a partnere a Real Madrid Graduate School, melyet 2006-ban alapítottak azzal a céllal, hogy a lehető legmagasabb szinten fedje le a sporttudományi képzések minden aspektusát. Képzései azt a széleskörű tapasztalatot adják át a hallgatóknak, melyet a Real Madrid szerzett meg fennállása során a profi sport olyan területein, mint a sportmenedzsment, sportjog, sportmarketing, sportkommunikáció, sporttudományok.

Real Madrid Graduate School

Az IWI Fitnesz – Wellness – Sport Iskola 14 évvel ezelőtt fitnesz iskolaként indult, a személyi edzők képzésére specializálódva. Az elmúlt bő egy évtized során olyan piacvezető akkreditált oktatási intézménnyé fejlődött, mely a középszintű OKJ-s végzettségtől az egyetemi diplomáig kínál karrier utat a sport szerelmeseinek. 2012-ben kíbővült a brand az erőnléti edzésre és sportrehabilitációra szakosodott IWI SportAkadémiával. Ennek az útnak a következő állomásaként az IWI-t választotta régiós képviseleti partnerének idén ősztől a Real Madrid Graduate School és az Universidad Europea, a gyakorlati sportszakember képzés legpatinásabb európai intézményei.

Dr. Zopcsák László és Prof. Alfonso Jimenes a Universidad Europea dékánja

A Real Madrid Graduate School és az IWI kapcsolata
Dr. Zopcsák László, az IWI alapítója ebben az intézményben szerezte meg tudományos fokozatát a sporttudományok területén, így került kapcsolatba egymással a két iskola. „Kutatási területem az edzésperiodizáció volt, melyet az élsportból adaptáltam a fittségi teljesítményfokozás céljából edző populációra.  Mivel „Outstanding” illetve „European Mention” szintűre értékelték a munkámat, az egyetem vezetőitől ajánlatot kaptam a közös együttműködésre. Felkértek a Real Madrid Graduate School tudományos tanácsadói testületébe, és egy tavalyi, a globális fitnesz ipart szociológiai, gazdasági, népegészségügyi  szempontból elemző és összehasonlító nemzetközi konferencián bemutatott előadásom alapján pedig óraadói állást kaptam az egyetemükön” – nyilatkozta.

Azonban ez a tény még nem jelentett garanciát a regionális képviseletre, mivel az akkreditációnak igen fontos kritériumrendszere van. „Mivel az egyetem vezetői tudták, hogy az IWI-t vezetem és különböző nemzetközi szakmai fórumokon hallottak rólunk, felkértek, hogy mutassam be a cégem a dékán és az egyetem menedzsmentje előtt. Miután meggyőződtek arról, hogy megfelelő presztízsű és respektált intézmény vagyunk kapott az IWI egy ajánlatot a képviseletre, melyet természetesen elfogadtam, majd a rektori tanács mindezt jóváhagyta. Ez felér a legrangosabb elismeréssel, eddigi munkánk, szenvedélyes szakmaszeretetünk koronája! Kiváltképp, hogy a közeljövőben közös mentorprogramokat is szervezünk, főként erőnléti mesteredző vonalon. Fantasztikus megújulás előtt állhat a magyar sport a Real Madridnál felhalmozott tudás behozásával, adaptálásával” – mondta dr. Zopcsák László.

Real Madrid Graduate School képzési helyszínek

Képzési helyszínek
Azok a képzések, melyek nem online történnek, a Real Madrid Sport Komplexumban, a Santiago Bernabéu Stadionban, az Universidad Europea kampuszain, (Madrid, bizonyos szakok: Valencia, Grand Canarias) illetve a Real Madrid Valdebebas-i edzőközpontjában zajlanak elismert élvonalbeli edzők és sportszakemberek oktatásában.
(BrandTrend)