Kategória: Aktuális.

Amikor meghatározták az irányt, mik voltak a szempontok?
Az új arculatot a vásárlók és a patikák szempontjainak figyelembe vételével alkottuk meg. Több fontos szempontnak kellett megfelelni: a hálózatot azonosító logónak és a mögöttes elemeknek egyedi és figyelemfelkeltő hatást kell kiváltania, a vásárlók számára egyből felismerhetőnek kell lennie a patikai utalásnak a zöld kereszt révén, és arra is figyelni kell, hogy minden gyógyszertár számára könnyen alkalmazható legyen a megújult megjelenés, hogy csak néhány szempontot említsek.

Egy cég, szolgáltató arculatot általában akkor frissít a megjelenésén, ha azzal egy időben a szolgáltatási köre is bővül, változik, ha a profilon is igazít. Az új modern és letisztult megjelenés együtt jár valami ilyen jellegű változással is az Alma életében?
A szolgáltatási portfóliónk egy kevésbé látható, de annál innovatívabb eszközzel bővült. A PraxisPlatform beteggondozási rendszer szolgáltatásait immáron cégcsoporton belülről nyújtja az Alma. A PraxisPlatform az orvosok és gyógyszerészek gyógyító-gondozó munkáját segítő eszköz, melynek keretében több mint 140.000 regisztrált pácienssel tudunk folyamatos kapcsolatot tartani. Rendszeres, célzott, telekommunikációs csatornákon küldött üzeneteken keresztül tudjuk őket segíteni a gyógyulásban, az egészségmegőrzésben vagy a betegséggel történő együttélésben. Ez a szolgáltatás egyedülálló a patikai piacon.

alma_image_03

Milyen lépésekben és mennyi idő alatt valósul majd meg a megjelenés frissítése?
Egy átmeneti időszakban gondolkodunk, amelyben a márka összes megjelenési pontján menedzselni tudjuk az arculatfrissítést. Közel 140 gyógyszertár esetében ez azért sok munkát ad majd számunkra. A kommunikációs anyagaink többsége már az új modernebb és letisztultabb környezetben jelenik meg. Szeretnénk ezzel a munkával még ebben az évben végezni.

Milyen előnyökkel jár a franchise tag gyógyszertárak számára a modernebb, letisztultabb megjelenés?
Ha egy gyógyszertár megjelenése szebb, modernebb lesz, az meggyőződésem, hogy egyszerre öröm a vevőinknek és a munkatársainknak is. Az első visszajelzésekből azt látjuk, hogy a taggyógyszertárak partnerek a változásban. Igyekszünk mindenben támogatni, segíteni a gyógyszertárakat, hogy a megjelenés frissítése gördülékeny legyen. A változás kiterjed a patikai személyzet által viselt ruhára, a nyitva tartást jelző táblára, és sok olyan elemre is, amelyet a vásárló tudatosan nem is érzékel, de összességében értékel. Természetesen minden hirdetést, marketinganyagot, levelet már az új arculatnak megfelelően szabad csak elkészíteni és publikálni.

alma_image_04

Egy átlagos méretű gyógyszertárnak mennyibe kerül az arculatváltás?
Patikánként változó a költség. A gyógyszertár mérete, kialakítása, és természetesen a patika jövedelmezősége is befolyásolja az erre fordított összeget. Röviden: Exkluzív Alma referenciapatikák is lesznek a hálózat tagjai között, de lesz olyan is – pl. egyes fiókgyógyszertárak – ahol egy csekélyebb összegből oldjuk meg a megjelenés megújítását.
(BrandTrend)