Kategória: Aktuális.

A 11. Global Bottled Water Congress-nek (Palackozott Vizek Világkongresszusa) október 6-8. között – most először – Magyarország (Budapest, Szentkirály) lesz a házigazdája.

“Az első kongresszus, vagyis az eltelt tíz év alatt a globális palackozott vízpiac mérete megduplázódott. Ez továbbra is növekszik, évente közel 7%-os mértékben” – mondta a világkongresszust szervező Zenith International elnöke, Richard Hall.

A „hidratáció-aktiválás” alcímet viselő rendezvényre 28 országból érkeznek az iparág legjelentősebb résztvevői; több mint 60 gyártó képviselteti magát. Szó lesz a jeges vizekről, a gyermekeknek ajánlott vizek adagolásáról, elektrolit- és juharvízről, ízesített és funkcionális vizekről, új csomagolóanyagokról és egyéb fejlesztésekről, trendekről.

water

Az esemény második napján nyitóelőadást tart a hazai márka, a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője, Balogh Levente. A cégvezető beszédében kiemeli a tradíció és innováció kapcsolatát, fontosságát és kitér a tíz éve Párizsban elnyert Eauscar-díj óta elért gazdasági sikerekre, a szakmai és fogyasztói elismerésekre, valamint az elmúlt évtizedben végrehajtott beruházásokra és az eddigi fejlesztésekre is.

„Itthon a vezető pozíció elérését, nemzetközi szinten pedig az élvonalba kerülést terveztük 2004-ben. Büszkén állíthatom, hogy a céljainkat túlteljesítettük és a következő évtizedre, évtizedekre is hasonló nagy álmaink vannak. Az akkori gondolat, hogy hosszútávon a magyar ásványvíz, köztük a Szentkirályi is óriási értéket fog képviselni a világban, mára bebizonyosodott. Vigyázunk erre a természeti kincsre, hiszen egyedül a Kárpát-medencében lesz 2050-ben is elegendő mennyiségű, ásványi anyagot tartalmazó ivóvíz.” – tette hozzá Balogh Levente.

A világtalálkozó programja a szentkirályi üzem látogatásával zárul a résztvevők számára, akik megtekintik a térség egyik legmodernebb gyártási technológiáját alkalmazó ásványvíz palackozóját, a legújabb üvegmosó berendezést és a precízen szervezett logisztikai központot is.
(BrandTrend)