Kategória: Aktuális.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre. A Dal 2015 részletes pályázati kiírása október 1-től a www.mediaklikk.hu/dal címen érhető el.

Idén az előző évekkel ellentétben november 15-én éjfélig lehet beküldeni a pályázati anyagokat, így hamarabb derül ki az élő adásokba bejutók névsora is. A Dal nem tehetségkutató műsor: az immár negyedik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. Ezért a versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik zenei kiadóval kötött érvényes lemezszerződéssel és/vagy saját menedzser-stábbal.

Az MTVA várja a külföldi szerzők dalait is, akiknek a pályázata csak akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.
(BrandTrend)