Kategória: Aktuális.

Egy, a 18-69 éves hazai internetezők körében frissen készült reprezentatív kutatás szerint (NRC: Online álláskeresés, 2014) miközben az online álláskeresők 59%-ának van okostelefonja, 17%-ának tabletje és 85%-uk internetezik is a készüléken, addig kétharmaduk mégsem használta még soha kisképernyős mobil készülékét álláskeresésre. Azok közül, akik az elmúlt két évben “virtuálisan” is kerestek állást – ők 23%-nyian voltak -, alig 4 % töltött le ehhez kapcsolódó applikációt. Akik mégis így tettek, az új álláshirdetés megjelenésekor küldött értesítőt tekintették az applikáció legfontosabb funkciójának.

mobilos felu¦łlet1

“Lehet, hogy ebben a pillanatban még a felhasználók töredéke böngészik csak állást mobilon” – véli Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója. “Ugyanakkor látjuk, hogy a felhasználók 70%-a a fiatalok közül kerül ki, és különösen a férfiak esetében magas a nyitottság a mobil platform kipróbálására. Biztosak vagyunk abban, hogy a közeljövőben rohamosan fog bővülni a felhasználók száma, ráadásul a jobline.hu mobil oldala számos lehetőséget teremt arra, hogy a cég és az érdeklődő munkavállaló interaktív kapcsolatot  tudjon létrehozni.”

“Eleinte arra számítunk, hogy a mobil oldalt kiegészítő jelleggel használják a látogatóink, ha éppen nem tudnak számítógép elé ülni. Ezért is törekedtünk arra, hogy minél teljesebb legyen az átjárhatóság a hagyományos, asztali gépes verzió és a mobilos megoldás között.” – mondta Toldi Gábor. “Így a mobilon megjelölt kedvenc hirdetések vagy a leadott jelentkezések az asztali gépen is megjelennek és ugyanez fordítva is igaz. A találati listák, vagy a személyes preferencia beállítások szintén automatikusan átkerülnek a másik felületre. Ugyanakkor hosszabb távon a mobil oldal részben ki is válthatja az asztali gépes változatot, hiszen pontosan az NRC kutatása állapította meg, hogy az állást keresők 60%-a kész lenne akár mobilon keresztül is beadni pályázatát.”

Az m.jobline.hu oldal várhatóan bővíti az állást keresők körét, egyszerűbbé és intenzívebbé teszi azt. Akik pedig személyesen szeretnének az elhelyezkedésükkel kapcsolatban  tanácsot kérni, a szeptember 24-25-én a Syma-csarnokban megrendezésre kerülő HVG Állásbörzén, a Jobline standján ezt is megtehetik.
(BrandTrend)