Kategória: Aktuális.

Miután a cég igazgatótanácsa jóváhagyta egy Kelet-Európában létrehozandó, zöldmezős beruházás tervét, az Apollo Tyres ma bejelentette, hogy a projekt Magyarországon fog megvalósulni. Magyarországra különböző tényezők mérlegelése után, néhány kelet-közép-európai és ázsiai országok helyett esett a választás.

Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres Ltd ügyvezető igazgatója így kommentálta a döntést: „Ez a projekt lesz az első, Indián kívüli zöldmezős beruházásunk, így igazi mérföldkőnek számít cégünk nemzetközi terjeszkedésének történetében. Célunk, hogy olyan, példa értékű gyárat hozzunk létre, mely tovább erősíti az európai piacon elfoglalt szilárd pozíciónkat.”

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes elmondta: „Magyarország újraiparosításának fontos állomása az Apollo Tyres magyarországi beruházása.”

apollo

A kiválasztott helyszín alig 100 km-re van az ország fővárosától, Budapesttől, és minden tekintetben megfelel az Apollo Tyres igényeinek – például a közelében található több OEM gyártó és a potenciális vevők egy része is. A vállalat hamarosan megindítja az építkezéshez szükséges engedélyezési eljárást, és megkezdi a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítését is. A gyár alapkő-letételére várhatóan 2015 tavaszán kerül sor, az első kész abroncs pedig 2017 elején gördül majd le a gyártósorokról.

Neeraj Kanwar hozzátette: „Amellett, hogy 975, főleg helyiekkel betöltendő munkahelyet hozunk létre, az új gyár a közvetett munkahely-teremtésben és az egész régió fejlődésében is jelentős szerepet vállal majd. Vállalati filozófiánk fontos elemét képezi a társadalmi felelősségvállalás, így aktívan részt fogunk venni a közösséget érintő egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi célok elérésében.”
(BrandTrend)