Kategória: Aktuális.

Szeptemberre több mint 250 000 ügyfél döntött a Telekomnál a 4G mobilinternet szolgáltatás mellett, ami egy év leforgása alatt több mint hatszoros növekedést jelent a szolgáltatást használók számában.

Mára a hálózatmodernizáció eredményeként az ország 53,5%-án kültéren elérhető a Telekom leggyorsabb hálózata, mely arány  2015-re a szolgáltató tervei szerint 80%-ra emelkedik. A portfólió bővülése nyomán ma már 10-ből 7 értékesített okostelefon 4G képes, az ügyfelek 4G adatforgalma pedig megnégyszereződött a tavalyi év ugyanezen időszakhoz képest.

A 4G alapú mobilinternet szolgáltatás fejlődése

4G

A szupergyors mobilnetezés 2012 január óta érhető el hazánkban, ekkor indította útjára a Telekom – a hazai mobilszolgáltatók közül először – a 4G/LTE- alapú mobilinternet szolgáltatást. Eleinte csak Budapest bizonyos kerületeiben volt elérhető a modern hálózat, melyet a kezdetekben csupán egy típusú 4G képes mobilinternet stick segítségével lehetett igénybe venni.

A mai mobilhálózatok közül a legkorszerűbb és a leggyorsabban fejlődő a negyedik generációs mobiltechnológia, mely a többi hálózathoz képest szupergyors adatátviteli megoldásokkal tesz eleget a felhasználók gyors ütemben növekvő adatátviteli igényének. A 4G mobilinternet szolgáltatás a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb átlagos reakcióidőt biztosít internetes alkalmazások használatakor, a felhasználók számára kézzelfogható előnye az akár 60 Mbit/s letöltési sebesség.  Ennek eredményeként a weboldalak azonnal betöltődnek, videók vagy akár a tűéles, full HD filmek online nézhetőek, de lehetővé teszi akár az irodán kívüli élő videokonferencia beszélgetést is

Az ügyfelek növekvő adatigénye várhatóan tovább fog emelkedni, így a Telekom az Ericssonnal közösen már az LTE-Advanced technológia által megvalósítható, ma még szinte elképzelhetetlennek tűnő, 250 Mbit/s letöltési sebességet tesztelte idén tavasszal Budapesten.
(BrandTrend)