Kategória: Aktuális.

A CIB Bank célja, hogy felelős, megbízható, a józan és reális célokat támogató, és az ügyfelek valódi lehetőségeit megvalósító pénzügyi partner szerepét töltse be. Az új márkastratégia ezen célkitűzés támogatására jött létre. A CIB a Saatchi & Saatchi segítségével készítette elő az újrapozícionálást, amely elsősorban a vizuális arculatot és a márkaszlogent érintette. A szlogen az új márkapozíció megfogalmazása: „Valódi lehetőségek”, mely azt képviseli, hogy a bank hozzásegíti ügyfeleit lehetőségeik felismeréséhez, és ezek közül azok kiválasztásához, amelyek megvalósíthatók. A CIB ebben olyan termékekkel és szolgáltatásokkal kívánja támogatni őket, amelyek pénzügyeik folyását zavartalanná teszik.

A megújult arculat a CIB Kártyázó Számlacsomagok bevezető kampányával mutatkozik be először. A termék maga is az új márkastratégia elveit képviseli: az új számlacsomagok lehetővé teszik, hogy az ügyfelek maguk befolyásolják banki költségeik alakulását.

A terméket bevezető TV reklám a mozifilmekből már ismert freeze technikával készült, melyet a bank visszatérő elemként később is használni kíván. Jellegzetessége, hogy a „megfagyasztott” térben és időben a főhős szabadon mozog, a kamera pedig körbejár a kimerevedett térben: megáll az idő, és ezáltal olyan lehetőségeket láthatunk meg, amelyeket a mindennapi rohanásban nem veszünk észre. A technika is a CIB új márkastratégiáját testesíti meg: a környezet megfagyása kiemeli azt a pillanatot, amikor a főszereplő felismeri a számára elérhető, valódi lehetőséget, amelyet a bank szolgáltatásait használva meg is valósíthat. A megvalósítási döntés pedig újraindítja a megfagyott időt azt szimbolizálva, hogy a CIB szolgáltatásait igénybe véve a lehetőségek megvalósítása valójában teljesen gördülékenyen történik. A reklámfilm rendezői feladataival, a technikával jelentős tapasztalattal rendelkező Toni Weiss osztrák rendezőt bízta meg a bank.

A reklámfilmben egy különleges szereplő is felbukkan: Mogyi, a főhős kutyája gyakorlott színész, szerepelt már Szabó István Ajtó című filmjében Helen Mirren mellett, de feltűnt Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének több jelenetében is. Filmes karrierje mellett Mogyi a sportban is kiváló: a magyar Flyball csapat tagjaként hozzájárult az Európa-bajnoki cím elnyeréséhez is.
(BrandTrend)