Kategória: Aktuális.

2000-ben, amikor az ARC először írta ki éves pályázatát, egy új médiumot adott a társadalom kezébe. Az óriásplakát forma azóta is alkalmasnak bizonyul arra, hogy gyakoroljuk rajta a demokrácia egyik legalapvetőbb vívmányát, a szólásszabadságot.

A szabad véleményalkotók pályaműveiből népes taglétszámú, független zsűri válogatja ki azokat, amelyek a maguk módján a leginkább fején találják a szöget.

„Gyorsul a világ. Lassul a forgás. Semmi sincs úgy, mint volt. Minden úgy van, ahogy azelőtt.  Fontos a szeretet. Senkit nem érdekel.  Helyzet van. Közöny van. Van Isten. Nincs ilyen. Van jövő. Csak múlt van. Jelen vagyunk. Sehol se vagyunk. A pénz számít. Csak az nem számít. A tudás hatalom. A Párt a hatalom. Hiszek egy országban. Sok országban hiszek. Ésszel. Erővel. Szent akarattal. Fent agyarakkal. Te miben hiszel?” (Részlet a pályázati kiírásból)

HVG – Tények mögött a lényeg
Értékazonosságaink okán, az idén 35 éves, a politika és gazdaság összefüggéseit feltáró HVG altémával csatlakozott pályázatunkhoz. “Tények mögött a lényeg” mottójú közös pályázati kiírásunkra számos pályamű érkezett, melyek közül az 5 legkiemelkedőbb került be a 14. ARC kiállítás képei közé.

MagNet – Küldjetek tervet, nyerjetek teret!
A MagNet Bank saját felhívással csatlakozott a 14. ARC pályázathoz. Tavalyi sikeres együttműködésüknek köszönhetően a bank idén is külön szólította meg a civil szervezeteket. A szervezet működését legkreatívabb módon bemutató 2 alkotás kerülhetett be az idei ARC mustrára.

Nyertesek
A 111 kiállított pályaműből 3 helyezettet választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legpimaszabb, legkedélyborzolóbb alkotásnak járó díjat.

1. díj: Macskabajusz Művek: Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés

1díj_Macskabajusz_Egyenloseg_testveriseg_kozbeszerzes

2. díj: Herr Milán: Hungarian in Europe

2díj_Herr_Milan_Hungarian-in-Europe

3. díj: Halász Géza: Csúcsforgalom

3díj_Halász_Géza_Csúcsforgalom

Borz díj: Szinovszki Magdolna, Szamosi László: Hiszek egy…

„Tények mögött a lényeg” HVG ARC+ díj: Gutema Dávid: Orosz báb

MagNet – díjazott civil szervezetek: Ökológiai Evolúció Alapítvány, Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Hammer Advertising – a legütősebb ötlet különdíja: Faniszló Ádám: Szabadság
(BrandTrend)