Kategória: Aktuális.

Három évre szóló megállapodást írt alá a Bayern München focicsapata és az SAP szoftvercég. A technológiai partnerség keretében a SAP szoftvereit vetik be, hogy elemezzék, javítsák a játékosok teljesítményét, jobb szurkolói élményt biztosítsanak, és támogassák a klub nemzetközi kereskedelmi tevékenységét.

SAP_FCB_Press_Conference_2014_001_t@450x300

A több mint 292 millió szurkolóval bíró Bayern München vezetője nem lát problémát az új technológia bevezetése és a hagyományok megtartása között. A klub tradícionális bőrnadrágok és laptopok között él – mondta a tegnapi közös sajtótájékoztatón Karl-Heinz Rummenigge, a klub vezetője.

Az SAP több sportágban is jelen van technológiai megoldásaival, közte például a nagymennyiségű adatokat valós időben feldolgozni képes eszközével. Csupán az edzések során óriási mennyiségű adat keletkezhet. Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere, egyben az SAP márkakövete szerint 10 játékos 3 labdával akár 7 millió rekordnyi adatot is összehozhat, mindössze 10 perc alatt.

SAP_Sports_Training_Analysis_2014_005_t@450x300_Hoffenheim

Az egykor csak vállalatirányítási rendszereiről ismert SAP analitikai megoldásai a foci mellett több más sportágban is jelen vannak, mint például a kosárlabda, a tenisz, a vitorlázás, az amerikai foci legnagyobb eseményein.
(BrandTrend)